15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIulia Merca va cânta în curtea Palatului Banffy

Iulia Merca va cânta în curtea Palatului Banffy

 

Mezzosoprana din Cluj a fost declarată drept cea mai bună solistă a anului 2013 din România.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca organiează, mâine, de la ora 20.30, o nouă Serată lirică excepţională, în curtea interioară a Palatului Bánffy, pe terasa-restaurant La Palat.

”Microstagiunea estivală 2014 continuă cu un recital ce le oferă melomanilor clujeni ocazia de a se bucura de o serie de evenimente lirice fără precedent. Recitalul o va aduce pe scenă pe distinsa şi iubita mezzosoprană clujeancă Iulia Merca, cea mai bună solistă a anului 2013 (premiu obţinut la Gala Operelor Naţionale) şi baritonul Cristian Hodrea, apreciat pentru interpretarea unui bogat repertoriu de opere universale şi lucrări vocal-simfonice”, spun reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

În deschiderea evenimentului vor interpreta solistele invitate ale Studioului Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca: Simona Buhac, Adriana Tidor, Alexandra Maria Topan şi Oana Maria Trimbiţaş. Artiştii vor fi acompaniaţi la pian de Horea Haplea. Seara va fi cuprinsă de o atmosferă aristocrată deosebită, prin interpretarea unor arii celebre ale compozitorilor Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, W.A. Mozart, Franz Lehar şi Alfredo Catalani.

”Evenimentul de mâine marchează cea de-a doua reprezentaţie a Operei Naţionale clujene la Muzeul de Artă, dintr-o serie de şase astfel de evenimente estivale, desfăşurate în perioada iulie-septembrie 2014. Microstagiunea acestei veri reprezintă o iniţiativă inedită ce oferă publicului clujean, în premieră, spectacole lirice în aer liber ce înfrumuseţează viaţa culturală a oraşului într-o perioadă lipsită altădată de astfel de evenimente. Următoarele recitaluri, găzduite la Palat, sunt programate pentru datele de 6 şi 20 august, respectiv 3 şi 17 septembrie”, mai spun reprezentanții Operei clujene.

Palat cu o istorie bogată

Palatul care găzduiește microstagiunea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai reprezentative pentru istoria Transilvaniei. Palatul a fost construit de guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei, Gyorgy Banffy, și a fost finalizat în 1785. Gyorgy Banffy este cel care a mutat capitala Transilvaniei de la Sibiu la Cluj. Palatul i-a găzduit, ca oaspeți, pe împărații Francisc I și Franz Jozef, dar și pe regele Ferdinand I al României. Din anul 1951, Palatul Banffy a devenit sediul Muzeului de Artă. Acesta adăpostește creațiile unor mari artiști plastici români, precum Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu sau Ștefan Luchian.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă