19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialLa ce preț a fost vândut un castel medieval din Toscana, fostă...

La ce preț a fost vândut un castel medieval din Toscana, fostă reşedinţă papală

Cea mai mare proprietate privată de pe piaţa imobiliară mondială, fostă reşedinţa oficială a doi papi, care include un castel medieval aflat în Toscana, a fost pusă în vânzare pentru suma de 28 de milioane de euro, informează Mediafax.

Citește și: FOTO. Care este cel mai scump obiect din lumea filmului

Castelul, construit pe o proprietate de peste 600 de hectare, se află la est de oraşul italian Siena şi este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, păduri, terenuri cultivate cu floarea soarelui şi mai multe clădiri cu specific agricol.

Construit în secolul al XII-lea, acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în zilele noastre şi a fost în trecut reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea.

Reşedinţa, ai cărei proprietari actuali nu doresc să îşi divulge identitatea, este pusă în vânzare de Sotheby’s International cu preţul de 28 milioane de euro.

Deşi nu se cunoaşte numele primului proprietar şi nici cel al persoanei care a ordonat construirea castelului, acesta a rămas în proprietatea unei proeminente familii italiene vreme de mai multe secole.

Familia Piccolomini a locuit pe acea proprietate, cu intermitenţe, încă din secolul al XV-lea. Doi dintre cei mai cunoscuți membri ai familiei Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice şi şi-au luat numele papale Pius al II-lea şi Pius al III-lea.

Citește și: Papa Francisc, declarație uimitoare: „Mi-ar plăcea să ies la o pizza”

Potrivit presei italiene, averea familiei Piccolomini a fost obţinută în principal din comerţ. După mai multe generaţii, castelul şi-a schimbat proprietarul în jurul anului 1920.

Acel proprietar a rămas la rândul său anonim, iar proprietatea a fost din nou vândută, în anii ’80.

De atunci, castelul a rămas în posesia actualului proprietar, care nu a dezvăluit motivul pentru care doreşte să îl pună în vânzare.

Cele mai multe dintre cele 100 de dormitoare de pe această proprietate au fost amenajate în clădirile din jurul castelului. Acestea sunt închiriate ca spaţii de cazare, iar podgoriile cu viţă-de-vie şi restaurantele din apropiere atrag numeroşi turişti.

Castelul în sine are doar 10 dormitoare, foarte mari, alături de mai multe săli de baie, un atelier de pictură şi o sufragerie impresionantă.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă