12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNational Geographic a inclus Maramureșul în topul 20 al celor mai bune...

National Geographic a inclus Maramureșul în topul 20 al celor mai bune destinații turistice

Farmecul naturii, ospitalitatea oamenilor și monumentele istorice se numără printre argumentele pentru care jurnaliștii recomandă vacanțele în această parte a Transilvaniei.

Maramureșul a devenit o destinație turistică de excelență, promovată la nivel mondial. După vizitele în Maramureș ale membrilor Casei Regale a României, care l-au invitat aici pe Prințul Charles al Marii Britanii, și după ce această zonă a început să fie promovată de britanicii și irlandezii stabiliți în comunități precum Săpânța sau Breb, prestigioasa revistă National Geographic a inclus Maramureșul în clasamentul celor mai interesante 20 de destinații turistice pentru anul 2015. Recomandarea pune Maramureșul alături de destinații turistice precum Corsica, insula unde s-a născut împăratul Napoleon Bonaparte.

Articolul publicat de National Geographic include povestea lui Ioan Pop, din satul Botiza, care a explicat reporterilor că vacilor sale nu le place să mănânce iarbă tăiată cu mașina, ci doar cea cosită. Jurnaliștii de la prestigioasa revistă au remarcat și noile piste de biciclete din Maramureș, care permit descoperirea unui peisaj incredibil de frumos.

Ei au mai remarcat faptul că Maramureșul este un tărâm al lemnului, de la uneltele din gospodării, până la faimoasele biserici, incluse în patrimoniul UNESCO. Oaspeții din străinătate au fost uimiți și de frumusețea crucilor pictate din Cimitirul Vesel din Săpânța, care arată o atitudine incredibilă în fața morții. ”Această recomandare este una absolut normală, pentru că bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO reprezintă adevărate comori de arhitectură tradițională. De asemenea, Maramureșul are numeroase alte obiective care ar putea fi incluse în patrimoniul mondial al umanității, iar Cimitirul Vesel din Săpânța, creat de Biserica Greco-Catolică și de meșterul Stan Ioan Pătraș în perioada interbelică ar putea fi un bun candidat pentru patrimoniul UNESCO”, spune analistul Ana Luca, de la publicația ”UNESCO in Romania”.

Străinii care vizitează Maramureșul sunt îndemnați de către redactorii National Geographic să stea în pensiunile de familie, precum de The Village Hotel din Breb, deținut de doi britanici stabiliți în Maramureș. Printre bunătățile recomandate se numără pălinca, ciorba de burtă, mieii sau purceii fripți la proțap, dar și cârnăciorii. Printre suveniruri, cele mai apreciate sunt lingurile sau crucifixurile de lemn, dar și clopurile. De asemenea, turiștii sunt îndemnați să nu se descurajeze atunci când ajung în fața unei biserici încuiate, ci să ceară cheia de la localnici. Articolul în limba engleză îi învață pe vorbitorii acestei limbi cum să pronunțe cuvântul ”cheia” în limba română, dacă localnicii nu vorbesc deloc limba lui Shakespeare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă