15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMark Selby a castigat finala Campionatului Mondial de Snooker si va veni...

Mark Selby a castigat finala Campionatului Mondial de Snooker si va veni in premiera cu trofeul la Bucuresti!

Mark Selby a castigat din nou Campionatul Mondial de Snooker! Acesta l-a invins aseara pe chinezul Ding Junhui cu 18-14 in finala de la Crucible! Acesta este al doilea titlu pe care jucatorul englez il castiga, dupa cel din 2014. Selby va veni in premiera cu trofeul la Bucuresti, la „BEST OF SNOOKER”, pe 22 mai, la Circul Globus, unde ii va intalni pe Neil Robertson si Judd Trump!

     „Bufonul din Leicester” a intrat aseara in posesia titlului suprem pentru a doua oara in cariera, invingandu-l pe Ding Junhui cu acelasi scor cu care l-a invins si pe Ronnie O’Sullivan in 2014. Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic si a facut un joc tactic perfect, jucatorul englez conducand finala de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce a castigat sambata in fata lui Marco Fu, cu 17-15 si a reusit impreuna cu acesta sa realizeze cel mai lung frame din istoria Campionatului Mondial de Snooker (76 de minute si 11 secunde), Selby a acces in ultimul act de la Crucible, cel mai important turneu de snooker din circuitul profesionist! Dupa ce l-a invins in semifinale pe scotianul Alan McManus, cu 17-11, Ding a devenit primul jucator chinez din istoria snookerului care a disputat finala Campionatului Mondial de Snooker.

     „Ding a jucat excelent in aceasta saptamana si a meritat sa ajunga in finala. Trebuie sa joc mai bine daca vreau sa am o sansa. In precedentele doua finale am avut un start slab, dar nu imi mai permit asa ceva de aceasta data. Sunt foarte obosit, am jucat foarte slab in primele trei sesiuni, sper ca in finala sa joc mai bine” spunea Mark Selby inainte de marea finala.                                                                           

     Surpriza: echipa din orasul sau natal a devenit Campioana Angliei in aceeasi seara!

     Dupa un meci incheiat tarziu in noapte, Mark Selby a castigat turneul pentru a doua oara in cariera. Daca victoria „Bufonului din Leicester” nu a mirat pe nimeni, acesta fiind favorit la casele de pariuri, o alta victorie a reprezentat surpriza serii: Leicester City a devenit pentru prima oara in istorie campioana Angliei! Ceea ce parea de domeniul fantasticului s-a intamplat: echipa cu al patrulea cel mai mic buget din Premier League a cucerit in premiera titlul de campioana a Angliei la fotbal, luni seara, dupa ce Tottenham a terminat la egalitate in deplasare cu Chelsea, scor 2-2, Leicester City devenind campioana Angliei si in acelasi timp una dintre minunile sportului mondial. Astfel, fanii sportului s-au putut bucura de castigarea a doua trofee in numai 13 minute. La finalul partidei de snooker, Selby s-a fotografiat cu un steag al „vulpilor”, alaturi de trofeul sau si a vorbit despre performanta echipei de fotbal din acelasi oras in care el s-a nascut! Dedicand trofeul echipei de fotbal, Selby a spus: „Este incredibil ce performanta au reusit, mai ales că vorbim despre un club care vine dintr-un oras atat de mic. Ii felicit pe jucatori si pe Claudio Ranieri”. Incheind meciul de snooker la cateva minute dupa ce echipa de fotbal din orasul sau si-a asigurat matematic primul titlu din Premier League, Selby a mai declarat: „Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simtit mai multa presiune decat atunci. A fost o finala dificila, Ding a pus presiune”.

     Finala Campionatului Mondial s-a disputat pe durata a doua zile, duminica si luni, in patru sesiuni, dupa sistemul cel mai bun jucator din 35 de frame-uri, primul la 18. Pe langa marele trofeu, pentru triumful obtinut la Sheffield, Mark Selby va primi si un cec in valoare de 330.000 de lire sterline – cel mai mare premiu din istoria sportului! Jucatorul englez ramane pe primul loc in clasamentul mondial pentru sezonul urmator.

     Vine cu trofeul la Bucuresti!

     Mark Selby va veni cu trofeul la Bucuresti, la „BEST OF SNOOKER”, peste mai putin de trei saptamani, cand se va intalni cu alte doua staruri ale snookerului mondial: Neil Robertson si Judd Trump! Mult asteptatul eveniment va avea loc pe 22 mai 2016 la Circul Globus din Bucuresti!

     Biletele pentru evenimentul demonstrativ „Best of Snooker” se pot comanda de pe BILETOO.ro, BILET.ro, EVENTIM.ro sau se pot cumpara in format fizic de la librariile Eminescu, Librarium, Carturesti, Humanitas, de la standul BiletFan de la statia de metrou Unirii 1, din magazinele Vodafone, Orange, Germanos, de la Agentiile TUI Travel, Eurolines, Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta.

Prima gala BEST OF SNOOKER va avea loc la Circul Globus din Bucuresti pe 22 Mai 2016!

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă