15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMiting aviatic la Câmpia Turzii

Miting aviatic la Câmpia Turzii

Câteva mii de oameni au asistat la demonstrațiile de măiestrie ale piloților de avioane și elicoptere de la Câmpia Turzii. Baza Aeriană 71 și-a deschis porțile pentru public cu ocazia Zilei Sfântului Ilie, patronul aviației române. Baza Aeriană 71 și-a primit oaspeții încă de dimineață. Oamenii au putut urmări zborurile demonstrative executate cu avioanele și elicopterele militare.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să se fotografieze cu tehnica de luptă expusă. Printre cei care au participat la această sărbătoare s-a numărat și ministrul român al Apărării, Mircea Dușa. Baza Aeriană 71 a devenit cea mai importantă bază de aviație utilizată de avioanele militare ale NATO. În ultima perioadă, în contextul crizei din Ucraina, la Câmpia Turzii au fost aduse avioane militare din Statele Unite ale Americii, Canada și Portugalia. 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă