14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNou serial la Discovery: Stadioanele Mondialului

Nou serial la Discovery: Stadioanele Mondialului

Începând de sâmbătă, 24 mai, la ora 16.00, Discovery Channel va difuza o mini-serie dedicată marii sărbători fotbalistice din această vară.

Intrată în linie dreaptă, Brazilia lucrează de zor la unul dintre cele mai importante proiecte din istoria sa: pregătirea a trei stadioane demne să găzduiască meciuri de fotbal la cel mai înalt nivel.

Seria “Brazilia, pregătiri pentru Cupa Mondială 2014” conţine trei episoade a câte 60 de minute, care se vor concentra asupra a trei proiecte foarte importante, cu întreaga infrastructură care le susţine: renovarea celebrului stadion Maracana din Rio, locul unde Brazilia a suferit o înfrângere usturătoare în finala Cupei Mondiale anterioare, în 1950, extinderea noului proiect futuristic pentru stadionul Corinthians din Sao Paulo şi cel mai costisitor pro­iect al ţării, amplasat chiar în inima Amazonului: stadionul Amazonas.

Costurile totale depăşesc trei miliarde de dolari, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât cheltuielile ultimei ţări-gazdă a Cupei. În plus, proiectul îi obligă pe cei mai mari arhitecţi şi ingineri ai ţării să îşi asume o responsabi­litate foarte mare. Prezentând toate aceste aspecte, programul dezvăluie în exclusivitate poveşti din culisele celui mai ambiţios şi mai controversat proiect de construcţie al ţării.

Fiecare construcţie este o minunăţie arhitecturală, care însă întâmpină o mulţime de probleme structurale şi politice cu termene de rezolvare strânse. Şi, ca şi când provocările nu ar fi de ajuns, cele trei oraşe trebuie să cheltuiască alte câteva miliarde pentru diverse proiecte de infrastructură, astfel încât să poată face faţă numărului mare de fani din toată lumea.

De la cablurile care trebuie montate în Amazon pentru a conecta oraşul Manaus la reţeaua naţională de energie electrică a Braziliei sau crearea unor noi efective ale trupelor speciale în Rio, până la rezolvarea blocajelor infernale, produse în traficul rutier din Sao Paulo, prin modernizarea sistemului de transport, inginerii brazilieni şi miile de muncitori din toată lumea sosiţi în Brazilia lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a-şi respecta termenele de predare şi a pregăti Cupa Mondială.  

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă