10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialNoutăți la Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar

Noutăți la Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează, în zilele de 28 și 29 august 2015, cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar. Evenimentul va reuni și anul acesta ansambluri din diferite colțuri ale lumii. Noutatea acestei ediții va consta în participarea la festival a unui ansamblu de tătari din Lituania.

De asemenea, după o perioadă de absență, pe scena festivalului vor reveni și tătarii din Ucraina. Nu vor lipsi nici ansamblurile din Turcia, Macedonia, Bulgaria, Georgia, iar din România vor evolua ansamblurile Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Festivalul va debuta vineri, 28 august, ora 11.00, cu tradiționala paradă a portului popular, care se va desfășura pe traseul Teatrul de Vară „Soveja” – bd. Al. Lăpușneanu – Faleză stațiunea Mamaia – Cazinoul din Stațiunea Mamaia și se va încheia cu o reprezentație în Piațeta Cazinoului. Tot vineri, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului de Vară „Soveja” vor urca toate ansamblurile participante la festival, spectacolul urmând a se desfășura pe parcursul a aproximativ 3 ore.

Sâmbătă, 29 august, ora 15.00, în parcul de lângă Teatrul „Soveja” va avea loc o competiție de lupte tradiționale tătărești – kureș, iar de la ora 19.00, pe aceeași scenă a Teatrului de Vară „Soveja” va avea loc spectacolul de gală. Nu vor lipsi momentele festive, precum decernarea plachetelor, dar și focurile de artificii. 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă