13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJazz in Church: Nume mari vor cânta la Biserica Luterană din București

Jazz in Church: Nume mari vor cânta la Biserica Luterană din București

Jazz-ul european este celebrat de festivalul “Jazz in Church”, incluzând în program mari muzicieni, precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru, Bojan Z. – nume de referință în arta pianului în jazz și laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, sau Michele Rabbia – un artist deja iubit de publicul „Jazz in Church“ și cunoscut pentru abilitatea de a crea muzică din cele mai neobișnuite materiale și instrumente.

Greii muzicii de jazz au ca reprezentanți pe Chico -Freeman, ce va prezenta proiectul Chico Freeman Exotica Trio, și Ralph Towner – auto-etichetat ca un pianist care cântă la chitară. 

Ca în fiecare an, festivalul este un melanj de muzică de jazz și contemporană, iar una dintre surprize va fi cu siguranță pianistul de origine ucraineană Lubomyr Melnyk. 

Este unul dintre cei mai originali exponenți ai -minimalismului contemporan și a reușit să dezvolte un alt limbaj al instrumentului rege – un patent al abordării pianului într-o manieră ce îi aparține și poartă denumirea de -“continuous music”. Melnyk a și stabilit o serie de recorduri, atingând în concert neasemuita iu-ţeală de 19 note şi jumătate pe secundă şi înregistrând o medie de viteză, pe parcursul unei ore întregi, situate între 13 şi 14 note pe secundă.

Festivalul se desfășoară între 29 martie și 2 aprilie la Biserica Luterană, iar sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 11.00 organizatorii au pregătit și un concert pentru cei mici, Jazz for Kids, prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă