6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO echipă de cicliști amatori a realizat cel mai mare desen pe...

O echipă de cicliști amatori a realizat cel mai mare desen pe GPS din România

O echipă de cicliști amatori a realizat cel mai mare desen pe GPS din România, parcurs în întregime cu bicicleta. Cicliștii au parcurs 2500 de kilometri prin țară pentru a desena o lămâie. 

Echipa care a parcurs întregul traseul, timp de aproape o lună de zile, a fost formată din patru cicliști (2 fete, 2 băieți) – Alexandru Grecu, Irina Ifrim, Ruxandra Bunea, Cristian Soare, dar pe diferite porțiuni de traseu, din toate colțurile țării, s-au alăturat în total peste 250 de iubitori ai sportului pe două roți.

Cei patru au plecat pe traseu în data de 18 iulie, din București. Traseul a inclus atât zone urbane din Bacău, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Arad și Timișoara, cât și zone montane din Bicaz, Vatra Dornei, Ceahlău, Munții Apuseni, Munții Banatului, Făgăraș. În total – 383 de localități. Cei patru cicliști au încheiat traseul în data de 17 august.

“A fost un traseu plin de provocări, însă nu ne-am pierdut nicio clipă entuziasmul sau curajul de a merge mai departe. Au fost 29 de zile extraordinare, pe care le-aș parcurge din nou, chiar de mâine. Încurajez pe oricine să facă acest pas către un stil de viată activ, să se ridice de la birou și să vadă România de pe două roți”, a declarat Ruxandra Bunea, una dintre fetele din echipă.

De profesie psiholog, Ruxandra Bunea (25 de ani) este o fire activă din copilărie. “Mereu mi-a plăcut sportul și să fac mișcare, mă face să fiu mai conștientă de corpul meu”, a povestit Ruxandra. În copilarie, juca mult badminton, apoi, în liceu, a fost în echipa de volei, iar în facultate a făcut tenis de masă. Pe bicicletă a învățat să meargă atunci când era copil și de atunci nu a mai renunțat la acest mijloc de transport. 

Pentru Cristian Soare (34 de ani), grafician și fotograf, prima bicicletă, primită în copilărie, a devenit o pasiune pentru toată viața: “Pentru mine, bicicleta este loc de meditație, jucăria preferată, mijloc de transport, dar și o platformă de socializare”. Fotograful mărturisește că preferă să se urce pe bicicletă și să cunoască astfel locuri și oameni. În prezent, se pregătește de Randonneurs, cea mai prestigioasă cursă de anduranță, pe traseul Paris-Brest și retur.

În schimb, Irina Ifrim (29 de ani) lucrează într-o corporație și iese cu bicicleta doar după job. A terminat Facultatea de Geografie, iar asta a facut-o să devină…. plimbareață, după cum glumește ea. Irina a reușit să aibă prima bicicletă abia în facultate, deoarece în copilărie mama ei nu o lăsă să pedaleze, de frică să nu cadă și să se lovească. 

Alexandru Grecu (27 de ani), de profesie broker de asigurări, s-a apucat de sport pentru a-și schimba stilul de viață, care nu era dintre cele mai sănătoase, și nu s-a mai oprit: ”Sportul a făcut multe pentru mine. M-a disciplinat, mi-a reglat somnul, m-a ajutat să slăbesc, mi-a oferit alt tonus, mi-a schimbat preocupările”. Alex este amator de ciclism, dar practică și alte sporturi: înot, alergare, kickboxing, ski. 

“Îndemn cu multă încredere pe oricine să se urce pe bicicletă, să-și facă un traseu prin țară, mai scurt sau mai lung și să experimenteze tot ceea ce noi am trăit în această lună”, spune Alexandru Grecu.

În timpul traseului, cei patru cicliști au primit multe mesaje de încurajare pe rețele de socializare. Desenul a putut fi urmărit în timp real pe Internet.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă