12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPamela Anderson vrea o întâlnire cu premierul Canadei, ca să discute despre...

Pamela Anderson vrea o întâlnire cu premierul Canadei, ca să discute despre vânătoarea de foci

Actriţa de origine canadiană Pamela Anderson, cunoscută pentru militantismul său în favoarea drepturilor animalelor, i-a solicitat o întrevedere premierului Canadei, Justin Trudeau, ‘când va fi disponibil în următoarele săptămâni’, relatează EFE, citată de Agerpres.

Pamela Anderson, cunoscută pentru apariţiile sale în revista Playboy şi din serialul de televiziune ‘Baywatch’, vrea să se întâlnească cu Trudeau pentru a discuta despre o temă foarte delicată în Canada: anularea subvenţiilor de stat pentru vânarea comercială a focilor. 

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de internet, Anderson îl felicită pe Trudeau pentru alegerea lui în postul de premier şi îl elogiază pentru poziţiile sale asupra unor teme ca drepturile homosexualilor, refugiaţii sirieni sau egalitatea între sexe. 

În continuare însă actriţa, în vârstă de 48 de ani, care este şi activistă a organizaţiei de apărare a animalelor People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), notează că, în calitate de cetăţean al Canadei şi de director onorific al PETA, i-ar plăcea să se întâlnească cu el pentru a aborda problema anulării subvenţiilor acordate vânătorii de foci. 

Anderson subliniază că lideri internaţionali, “inclusiv preşedinţii SUA, Barack Obama, şi Rusiei, Vladimir Putin, şi-au exprimat opoziţia faţă de această industrie”. “Vă încurajez să marcaţi începutul unei noi ere de responsabilitate fiscală şi de generozitate pentru a pune capăt subvenţiilor federale pentru uciderea comercială a focilor, cum a făcut recent Norvegia”, notează actriţa. 

Vânătoarea comercială de foci este o temă foarte controversată în Canada. În fiecare an, primăvara, aproximativ 250.000 de foci sunt vânate pe ţărmul Atlantic al Canadei pentru a vinde pielea lor pe pieţele internaţionale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă