12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPapa le cere preoților să nu cedeze atracțiilor de pe Internet

Papa le cere preoților să nu cedeze atracțiilor de pe Internet

Papa Francisc a recomandat, joi, preoţilor din lumea întreagă să reziste “mondenităţilor virtuale care se deschid şi se închid cu un simplu click” pe Internet, informează AFP, citată de Agerpres.

Suveranul Pontif le-a amintit preoților că trebuie să se apropie de “numeroasele persoane sărace, neştiutoare şi prizoniere de război”. La începutul Triduum-ului pascal, care celebrează cele trei zile dinaintea Paştelui (Joia, Vinerea şi Sâmbăta sfinte), suveranul pontif s-a adresat în bazilica Sfântul Petru sutelor de preoţi îmbrăcaţi în alb, transmiţându-le tradiţionalul mesaj al slujbei din Săptămâna Mare.

În mesajul centrat pe “milostivirea” Domnului, Jorge Bergoglio a recomandat preoţilor să renunţe la orice manifestare de aroganţă şi să “se identifice” cu “oamenii săraci, înfometaţi, prizonieri de război, fără viitor, marginalizaţi şi respinşi”, răniţi în “demnitatea lor”. “Ca preoţi, ne amintim că există numeroase persoane sărace, neştiutoare, prizoniere, care se găsesc în aceste situaţii fiindcă alţii îi oprimă”, a afirmat papa. Preoţii pot fi totuşi “orbi, lipsiţi de lumina frumoasă a credinţei…din exces de teologii complicate”, a adăugat el. 

“Ne simţim prizonieri nu înconjuraţi, ca atâtea popoare, de ziduri de piatră de netrecut sau de garduri de oţel, ci de mondenităţi virtuale care se deschid şi se închid printr-un simplu click. Suntem oprimaţi nu de ameninţări şi de lovituri neaşteptate, ca mulţi oameni sărmani, ci de atracţia a mii de propuneri de consum de care nu ne putem desprinde”, a mai spus suveranul pontif. 

În anul Jubileului Milostivirii, papa Francisc şi-a redus criticile la adresa clerului pe care în trecut l-a chemat la ordine, provocând frustrări intense în rândurile acestuia. 

Jorge Bergoglio, în vârstă de 79 de ani, urmează să spele joi seară picioarele a 12 tineri migranţi dintr-un centru de solicitanţi de azil, înainte să prezideze vineri, sâmbătă şi duminică mai multe ceremonii cu ocazia sărbătorilor pascale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă