19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialParadisul de la capătul pământului

Paradisul de la capătul pământului

Pentru a ajunge în Fiji, trebuie să zbori de la Bucureşti până în Australia şi de acolo să mai iei un avion alte câteva ore. Fiji însă te uluieşte şi orele petrecute pe drum vor fi date uitării pentru totdeauna.

Fiji este o republică în Pacificul de Sud, la est de Vanuatu, la sud de Tuvalu şi la vest de Tonga.  Cred că v-am lămurit buştean. Toate acestea sunt insule în Pacificul de Sud, la nord-est de Noua Zeelandă. Ei, acum parcă e mai simplu să localizaţi zona. Fiji este for­mată din peste 300 de insule, din care aproximativ 100 sunt lo­cuite. Capitala şi cel mai mare oraş este Suva, iar populaţia întregii republici nu depăşeşte un milion de locuitori, majoritatea de origine indigenă şi indiană. Limba oficială în Fiji este engleza.

Localnicii, printre cei mai ospitalieri oameni din lume

Frumuseţea paradisiacă a acestor locuri a atras călători din toate părţile globului. Insulele sunt mun­toase şi acoperite cu păduri tropicale ce se termină în plaje albe, umbrite de palmieri şi scăl­date de apele verzui ale oceanului Pacific. Dincolo de faptul că este un punct de atracţie pentru tu­rişti, Fiji este una dintre cele mai dezvoltate state din Pacificul de Sud atât din punct de vedere economic, cât şi militar – se ştie că forţele militare din Fiji au aju­tat în diverse părţi ale planetei atunci când a fost nevoie. Cu toate acestea, locuitorii insulelor sunt printre cei mai ospitalieri şi cumsecade oameni din lume, chiar dacă sunt extrem de curioşi şi vor să afle totul despre tine din momentul în care le-ai trecut pra­gul. Ca religie se împart în două grupuri, creştini – indige­nii – şi hinduşi – indienii. Deşi Fiji a avut o istorie destul de agitată, fiind colonie britanică şi suferind mai multe lovituri de stat, oamenii au rămas la fel de calmi şi binevoi­tori, gata oricând să primească oaspeţi în mijlocul lor.

Cazare: de la cabane pe plajă la hoteluri de cinci stele

Sunt multe de văzut şi de făcut în Fiji, iar locurile de cazare variază de la hoteluri de 5 stele în siste­mul all-inclusive până la mici ca­bane pe plajă, care se pot închiria la preţuri extrem de re­zo­nabile. O excursie în Fiji este ca o călătorie etnografică. Sunt atât de multe sate tradiţionale care merită vizitate, atât de multe obiceiuri la care trebuie să asişti, încât te tre­zeşti că două săptămâni, cât ţi-ai propus să stai în Fiji, trec extrem de repede. Şi mai apoi sunt plajele extraor­dinare, junglele adânci şi de ne­pătruns, regiunile de deal unde căldura soarelui este atât de plă­cută, precum şi oraşele care păstrea­­ză rămă­şiţele coloniale – de la clădiri până la obiceiuri culinare. La fiecare ritual pe care local­nicii îl oficiază în satele pe care le vizitezi eşti primit ca oaspete de onoare şi toţi se dau peste cap pentru a te face să te simţi bine. Din fiecare port se organizează croaziere către insulele din jur, apele sunt liniştite, iar la bord se servesc specialităţi de peşte şi fructe de mare pescuite pe vas. Trebuie să încerci toate fructele exotice în Fiji, pentru că varie­tatea, abundenţa şi calitatea lor te vor surprinde. Nu rataţi muzeele, templele, bisericile, dar nici peşterile, casca­dele sau o plimbare cu barca pe unul din râurile interioare. Fiji este un paradis regăsit la capătul pământului. E nevoie de tot timpul din lume pentru a ajun­ge acolo şi a-l cunoaşte – şi tot de o veşnicie pentru a-l da uitării. Poate acum nu, dar în vremuri mai limpezi financiar  Fiji chiar merită osteneala.  

Frumuseţea acestor locuri a atras călători din toate părţile globului. Insulele sunt mun­toase şi acoperite cu păduri tropicale ce se termină în plaje albe, umbrite de palmieri şi scăl­date de apele verzui ale oceanului Pacific.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă