13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 8.000 de pensionari, la tratament în staţiuni

Peste 8.000 de pensionari, la tratament în staţiuni

Peste câteva zile, o nouă serie de pensionari care au depus cereri de bilete la Casa Judeţeană de Pensii este programată pentru a pleca în staţiuni la tratament balnear.

De la începutul anului şi până în prezent, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa a primit 8.200 de cereri. Pentru prima serie din luna august, cu data de plecare 11 august, au fost primite şi repartizate 382 de bilete. 

Oferta este variată. Sunt puse la dispoziţie pentru masă, cazare şi tratament, în funcţie de recomandările medicului de familie sau medicului specialist, unităţi hoteliere din aproape toată ţara. Se poate opta, spre exemplu, pentru Covasna, Herculane, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova sau Felix. Pentru a beneficia de un bilet de tratament, pensionarii trebuie să achite 50% din cuantumul brut al pensiei. Toate staţiunile sunt căutate, spun reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii.

Oamenii se interesează din timp dacă se încadrează condiţiilor de primire a biletelor şi se grăbesc să-şi pregătească dosarele pentru a le depune la timp. Ridicarea biletelor aprobate se poate face numai de către titulari, cu actul de identitate în original, la parter, ghişeul 1. Atunci când ajund în staţiune, pensionarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul pin. În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratament în staţiune. „Pentru noi aceste bilete sunt binevenite. Eu am pensie de 500 de lei şi mă bucur că am prilejul de a face tratament, cu bani puţini. Alfel nu aş putea să plec pe undeva, pe cont propriu, să plătesc integral. Greu mă descurc cu banii”, spune un pensionar constănţean.

Ridicarea biletelor aprobate se poate face numai de către titulari, cu actul de identitate în original, la parter, ghişeul 1. 

Documentele se depun la sediul Casei de Pensii

Cei care doresc să beneficieze de această facilitate acordată de stat pot depune documentele la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, compartimentul Biletele de tratament, ghişeele 1 şi 2, la sediul Casei locale de Pensii Medgidia sau la sediul punctului de lucru Mangalia.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă