16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPoeziile lui George Bacovia vor fi MIXATE. Unde pot fi auzite versurile...

Poeziile lui George Bacovia vor fi MIXATE. Unde pot fi auzite versurile poetului pe ritmuri electro

Poeziile scrise de George Bacovia vor fi ”mixate” de Marius Chivu “performate” de Silent Strike pe ritmuri electro, pe 15 iulie, de la ora 19.00, în cafeneaua M60, din Bucureşti, relatează Mediafax.

“Cu toţii am citit «Plumb» şi «Lacustră» în şcoală (unde ni s-a mai spus că era bolnav), am învăţat că poezia lui e simbolistă, am aflat ce-i aia nihilo-melancolie, poate chiar ştim că versul «o, ţară tristă, plină de humor» îi aparţine, dar cei mai mulţi dintre noi nu l-am citit cu adevărat, iar despre viaţa lui nu cunoaştem mare lucru. Antologia de faţă este începutul unei frumoase prietenii cu Bacovia”, a declarat Marius Chivu.

Marius Chivu este prozator, cronicar literar şi traducător. A debutat cu volumul de poezie “Vîntureasa de plastic”. A publicat volumul de povestiri “Sfîrşit de sezon” (2014), cartea de interviuri “Ce-a vrut să spună autorul” (2013) şi jurnalul de călătorie “Trei săptămâni în Himalaya” ( 2012), a iniţiat şi coordonat antologia “Best of. Proza scurtă a anilor 2000” (2013) şi volumul colectiv “Primul meu porno” (2011). Din 2005 este redactor-editor la Dilema veche, unde ţine cronica literară, şi editorialist al revistei Elle.

Silent Strike este un compozitor de muzică electronică, născut în oraşul Bacău, în 1982. Invitat la nenumărate festivaluri din ţară şi din străinătate, a cântat, totodată, în deschiderea unor nume mari precum Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Jazzanova şi DJ Food. Până în prezent, a lansat 5 LP-uri şi 6 EP-uri.

Albumul său de debut, “Silent Strike”, îi are ca invitaţi pe Ada Milea, Maria Radu, Vlaicu Golcea, Electric Brother. Cel mai nou EP, intitulat “Quasar”, s-a lansat în luna mai şi conţine colaborări cu Lucian Ban, Makunouchi Bento şi Muse Quartet.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă