19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPompierii au salvat trei pui de BARZĂ ai căror părinți au murit....

Pompierii au salvat trei pui de BARZĂ ai căror părinți au murit. Ce se va întâmpla cu ei

Directorul coordonator al Asociaţiei Wilderneess Research and Conservation Bucureşti, Dragoş Măntoiu, a declarat pentru Agerpres că toţi cei trei pui de barză salvaţi joi în comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, vor ajunge la Asociaţia ‘Prietenii Berzelor’ din Sibiu.

Puii au fost salvați din cuib de către angajați ai ISU Giurgiu.

‘Noi am fost anunţaţi de un grup de localnici din comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, că trei pui de barză nu au mai fost vizitaţi de trei zile de părinţi şi aceştia, respectiv barza şi masculul, au fost găsiţi decedaţi, fiind loviţi probabil de o maşină. Ajunşi la faţa locului am constatat că berzele decedate fuseseră aruncate de unii localnici undeva lângă drum, iar puii de barză au fost salvaţi în această după-amiază din cuib, unde rămăseseră singuri, cu sprijinul ISU Giurgiu’, a declarat Dragoş Măntoiu. 

El spune că operaţiunea de salvare a fost ‘una dificilă pentru că doi dintre cei trei pui de barză au fost găsiţi într-o stare gravă, având nevoie de resuscitare’.

Cei trei pui de barză sunt transportați către Bucureşti unde vor primi îngrijire şi consult veterinar, după care vor fi transportaţi în localitatea Cristian, judeţul Sibiu, la Asociaţia Prietenii Berzelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...

O femeie de 34 de ani i-a furat banii bătrânei pe care o îngrijea de pe cardul acesteia

O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă