15 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialOscar 2017. Gafă uriașă la categoria cel mai bun film. „La La...

Oscar 2017. Gafă uriașă la categoria cel mai bun film. „La La Land”, declarat greșit câștigător. „Manchester by the Sea”, cel mai bun scenariu. ”The Salesman”, cel mai bun film străin

UPDATE: Gafă uriașă la Premiile Oscar 2017. Warren Beatty a anunţat greşit că „La La Land” este cel mai bun film, iar regizorul și echipa peliculei au urcat pe scenă pentru mulțumirile aferente. Ulterior, Warren Beatty le-a luat premiul și a arătat publicului plicul în care scria că Moonlight este cel mai mult film al anului trecut. Citeşte mai multe AICI!

„La La Land” rămâne cu șase trofee obținute în această noapte, între care cel pentru cel mai bun regizor.


UPDATE: Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal a revenit Emmei Stone, pentru rolul din „La La Land”.

Aceasta a obținut, astfel, primul Oscar din carieră, după a doua nominalizare. La această categorie au mai fost nominalizate Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru„Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Emma Stone pentru„La La Land”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal a fost obținut de către Casey Affleck, „Manchester by the Sea”

.Casey Affleck, pe numele său real Caleb Casey Affleck-Boldt, este cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în filmele „Good Will Hunting”,„Ocean’s Eleven”, „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” sau „Gone Baby Gone”, potrivit Cinemagia. Este fratele mai mic al lui Ben Affleck.

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield, „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”.


UPDATE: Damien Chazelle a fost votat „cel mai bun regizor” de către membrii Academiei Americane de Film, pentru pelicula ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală a premilor Oscar.

Cineastul a concurat, la această categorie, cu Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) şi Barry Jenkins („Moonlight”).

Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel cel mai tânăr regizor care a primit premiul Oscar pentru regie. Artistul a fost nominalizat la Oscar în 2015, la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, cu filmul „Whiplash”, potrivit News.ro. În 2017, Damien Chazelle a fost nominalizat la două categorii – „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu original”.

„Moonlight/În lumina lunii” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”. Pelicula, regizată şi cu un scenariu de Barry Jenkins, este povestea maturizării și a suferințelor unui bărbat de culoare sărac din Miami.

La categoria ”cel mai bun scenariu adaptat” au mai fost nominalizate ”Arrival” (Eric Heisserer), ”Fences” (August Wilson), ”Hidden Figures” (Allison Schroeder, Theodore Melfi), ”Lion” (Luke Davies).

„Manchester by the Sea” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun scenariu original”

Regizat şi scris de Kenneth Lonergan, lungmetrajul este povestea lui Lee Chandler, e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. De-a lungul poveștii, lui Lee îi revin în minte motivele care l-au făcut să plece din Manchester și să se distanțeze de trecut.

La categoria „cel mai bun scenariu original” au mai fost nominalizate „Hell or High Water” (Taylor Sheridan), „La La Land” (Damien Chazelle), „The Lobster” (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou), „20th Century Women” (Mike Mills).

„The Salesman/Vânzătorul” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun film străin”

Premierea acestui lungmetraj din Iran, regizat de Asghar Farhadi, a fost considerată de către presa americană drept cea mai importantă declarație politică de la Oscar 2017. Regizorul iranian, care a obținut al doilea Oscar, nu a acceptat premiul în persoană deoarece a dorit să boicoteze cereminia în semn de protest față de interdicția pusă de Donald Trump față de imigranții musulmani. Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012. Vezi AICI mai multe!

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) – o coproducţie cu participare românească.

Lungmetrajul “Toni Erdmann”, filmul regizoarei Maren Ade şi produs de Ada Solomon, era considerat favorit la Oscar, înainte de ceremonie. “Toni Erdmann” tratează tema obsedantă a momentului, ruptura drastică între generaţii. Tatăl parcurge distanţa între Germania în România doar pentru a echilibra viaţa fără sens a fiicei sale.

 

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

Actrița a fost premiată pentru interpretarea sa din filmul ”Fences”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane. (VEZI GALERIA FOTO)

La această categorie au mai concurat Naomie Harris (”Moonlight”), Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) şi Michelle Williams (”Manchester by the Sea”). 

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis, după cele din 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”. Mai multe AICI!

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a fost apreciat pentru jocul său din filmul ”Moonlight” și a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar.

„Vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniţi. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie…Distrbuţia a fost deosebită, o experienţă încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc soţiei care tocmai a născut o fetiţă acum patru zile. Vă mulţumesc încă o dată, vă doresc multă pace şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat  Mahershala Ali în discursul său de mulţumire.

La categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” au mai fost nominalizaţi Jeff Bridges (”Hell or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester by the Sea”), Dev Patel (”Lion”) şi Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).


În această noapte se decernează cele mai prestigioase premii din cinematografie: premiile OSCAR, ediția 2017. Gala are loc la Los Angeles, acolo unde câștigătorii vor primi râvnitele statuete.

Actorul de comedie şi realizatorul de talk-show Jimmy Kimmel va prezenta ceremonia premiilor Oscar, ce se va desfăşura în februarie 2017, au declarat organizatorii. Funcţia de prezentator la Premiile Oscar este considerată una dintre cele mai dificile în showbiz, informează Reuters. Informaţia a fost confirmată de asociaţia The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, după ce a fost dezvăluită iniţial de publicaţia Variety.

Gazda premiilor Oscar are misiunea dificilă de a fi entertainter pentru sute de staruri ce iau parte la eveniment, precum şi pentru telespectatorii de pe tot globul. Kimmel îi urmează drept prezentator al premiilor Oscar lui Chris Rock, actor de comedie de culoare, care a găzduit Oscarurile în 2016, pe fondul unei controverse despre diversitate în industria cinematografică de la Hollywood.

Actorii americani Matt Damon, Jennifer Aniston şi Meryl Streep se numără printre numeroşii actori şi vedete care vor înmâna premiile câştigătorilor celei de-a 89-a ediţii a Premiilor Academiei Americane de Film, ce va avea loc duminică seară la Teatrul Dolby din Hollywood, conform contactmusic.com.

 

 

 

 

Cele mai citite

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...
Ultima oră
Pe aceeași temă