15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialReduceri pentru vacanțe la Târgul de Turism al României din acest an

Reduceri pentru vacanțe la Târgul de Turism al României din acest an

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României, care începe în 12 martie și se încheie în 15 martie, la complexul expozițional Romexpo. La eveniment participă 260 de firme expozante, dintre care o treime sunt din străinătate.

Citește și: Salina Turda, promovată la Berlin

„Reducerile în cadrul târgului vor fi de 10-30%, iar în unele cazuri ajung şi la 50%. În premieră, la târg va avea loc şi Bursa de Turism, unde se vor întâlni reprezentanţi ai firmelor din domeniu, şi vor mai exista şi două saloane adiacente – un salon nautic şi unul de sport şi agrement", a afirmat marți, într-o conferință de presă, directorul general Romexpo, Cătălin Trifu.

„Ofertele vor avea prețuri mai mici, datorită TVA-ul redus, care se vede în tarifele standard reduse cu 5%, la care se aplică ebooking”, a spus vice-președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan.

Prețul biletului de intrare la târg este de 5 lei, de trei ori mai mic decât în anul 2014, când a fost de 15 lei. Copiii cu vârste mai mici de șapte ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au intrare gratuită.

Programul de vizitare va fi de joi până sâmbătă de la ora 10.00 la ora 18.00, iar duminică de la ora 10.00 la ora 16.00.

La ediția din acest an vor fi prezentate zone turistice din România, cum sunt Alba, Maramureș, Neamț, Sibiu și Oradea.

Turismul internațional va fi reprezentat la târg de țări precum Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Italia, Republic Moldova, Polonia, Serbia, Turcia și Ungaria.

„Avem 15 stațiuni balneare prezente cu ofertele lor. Vom prezenta lansarea complexului de la Băile Felix, cu 14 bazine interioare și exterioare, Hotelul Bradet de la Sovata, care a evoluat de la două la patru stele și îmbunătățirile de la Căciulata, unde s-au modernizat hoteluri și s-au construit bazine”, a spus secretarul general al Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, Rodica Pencea.

Citește și: Muzeu feroviar în Caransebeș

„Oamenii ar trebui să vină la târg pentru că e mai ușor să înțeleagă ofertele agențiilor de turism, decât dacă ar căuta pe internet”, a spus vice-președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Alin Burcea.

La eveniment sunt aşteptaţi 30.000 de vizitatori, cu 5.000 mai mulţi decât la ediţia anterioară a târgului.

„Ne dorim ca toate târgurile să se țină spre sfârșitul lunii februarie, ca să prindem înscrierile pe intern și ebooking-ul pe extern în luna martie. Mă aștept la vânzări mari, inclusiv pe litoral”, a mai spus Alin Burcea.

În ultima zi a târgului vor avea loc concursuri, între care și o competiție de ciclism mountain bike.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă