16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRevelion 2017: Ce evenimente sunt organizate, în țară, în noaptea de Anul...

Revelion 2017: Ce evenimente sunt organizate, în țară, în noaptea de Anul Nou

Orașele din întreaga țară s-au pregătit pentru noaptea de Revelion cu focuri de artificii și concerte în aer liber, scrie Mediafax. 

La Constanța, Revelionul este organizat de primărie în Piaţa Ovidiu, cu patru tone de artificii, zeci de kilometri de cabluri şi 70.000 Waţi de muzică în difuzoare, Voltaj, Cargo şi Anda Adam fiind cap de afiş al petrecerii de la malul mării. Petrecerea începe pe 31 decembrie, după ora 18.00, atunci când constănţenii sunt invitaţi la un warm-up cu DJ în Piaţa Ovidiu. Pe scenă vor urca în total 18 artişti – cei din formaţiile Voltaj, Cargo, Anda Adam şi trupa ei de dansatori, DJ-ii şi Mirela Pană şi Cabaret Unique, constănţenii şi turiştii urmând să aibă parte de cel puţin trei ore de muzică bună şi dans.

La Brașov, municipalitatea a pregătit pentru noaptea dintre ani un concert cu DJ Project, Anna Lesko şi trupa Coco, care va avea loc, la fel ca în fiecare an, pe o scenă amenajată în Piaţa Sfatului. Spectacolul va începe în jurul orei 23.00, iar cu câteva minute înainte de miezul nopţii, braşovenii vor avea parte şi de un spectaculos foc de artificii.

În Gorj, 18 cupluri se vor căsători la Poarta Sărutului, de Revelion. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu vor oficia ceremonia imediat după focul de artificii pe care municipalitatea îl organizează în noaptea de Anul Nou.

De asemenea, pentru persoanele defavorizate din Târgu-Jiu, autorităţile locale organizează ”Revelionul Solidarităţii”. 170 de persoane fără posibilităţi materiale sunt invitate la petrecerea care va avea loc la un restaurant din municipiu, fiind pregătită o masă festivă. Multe dintre acestea provin din Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost Casa Iris.

La Sibiu, programul de Revelion din Piaţa Mare a Sibiului începe la ora 21.00, cu Daggu Project, Rita, Maxim, DJ Cipi Hampu, Domino, iar la ora 23.05, pe scenă vor urca cei din trupa Uriah Heep, solistul fiind John Stefan Berggren, care vor concerta timp de 45 de minute. Cu cinci minute înainte de trecerea în 2017, primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor, le va ura celor prezenţi „La mulţi ani” din Piaţa Mare a oraşului. După discursul primarului, este programat un foc de artificii timp de 15 minute, urmat de un concert Carla`s Dreams, de 35 de minute. Evenimentul organizat de municipalitate se va încheia în jurul orei 1 şi va fi prezentat, pe toată durata sa, de vedeta de televiziune Nicolle Stănese.

Pe scena de la Iaşi vor cânta, în noaptea de Revelion, pe lângă formaţia Alphaville şi Ruby, Keo, trupa Karma dar şi alţi artişti cunoscuţi, mai ales din show-urile de talente. Scena va fi amplasată tot în fata Palatului Culturii dar cu câteva zeci de metri mai în faţă astfel încât monumentul istoric să nu fie afectat de sunet şi nici de focurile de artificii care vor marca trecerea în 2017. Organizarea întregului eveniment va costa aproximativ 150.000 de euro. Circa 5.000 de ieşeni sunt aşteptaţi să sărbătorească Revelionul în centrul oraşului.

La Timișoara, în Piaţa Victoriei sunt programate mai multe concerte. Astfel, de la ora 20.00, pe scena amplasată în faţa Operei Naţionale Române vor urca Geo Da Silva & Sean Norvis, doi artişti din Timişoara, iar de la ora 21.00, va concerta Alpha Team, o trupă vocal-instrumentală din Timişoara care abordează cover-uri, din care face parte şi Oana Vincu, fosta solistă de la Genius. Potrivit programului, de la ora 22.00, concertează în centrul Timişoarei Cobzality, o trupă care îmbină muzica tradiţională cu sonorităţi moderne, din care fac parte şi doi dintre percuţioniştii de la Sistem. Ultimul concert din Piaţa Victoriei este susţinut de Ştefan Bănică Jr., de la ora 23.00. La miezul nopţii, programul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii. Primăria Timişoara a alocat suma de 700.000 lei pentru manifestările din luna decembrie organizate în cadrul Târgului de Crăciun, Ziua Naţională a României şi Revelion.

Primăria Craiova organizează o petrecere în aer liber, în noaptea dintre ani, pentru va scoate din buget aproximativ 85.000 lei, fără TVA. Municipalitatea a pregătit pentru craiovenii care vor să petreacă Revelionul în centrul oraşului un spectacol la care au fost invitaţi să concerteze unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului, respectiv Alex Velea, Irina Rimes şi Like Chocolate. Spectacolul, care va avea loc pe strada A.I. Cuza, în zona Universităţii, va începe la ora 22.30 şi este programat să se desfăşoare pe parcursul a două ore. Primăria promite că trecerea în noul an va fi marcată de un „grandios” foc de artificii. Pentru acest spectacol autoritatea locală plăteşte firmei care îl organizează 84.990 de lei fără TVA (18.761 de euro fără TVA), un cost mai mic decât valoarea estimată iniţial de municipalitate, de 96.142,50 de lei fără TVA. Costul include organizarea spectacolului cu tot ceea ce înseamnă: artişti, dotări sceno-tehnice, prezentator, dar şi focul de artificii.rimăria Cluj-Napoca a pregătit pentru Revelion un program care va avea loc în Piaţa Unirii şi care include muzică live între orele 22 şi 1.00, lumini spectaculoase şi focuri de artificii, dar şi peste 700 de sticle de şampanie care vor fi deschise la miezul nopţii.

La Cluj, spectacolul de Revelion va începe în Piaţa Unirii la ora 22, cu un concert de muzică arhaică, susţinut de Florin Ştefan acompaniat de taraf. Începând cu ora 23 vom avea parte de un concert aniversar Semnal M, la împlinirea a 40 de ani de activitate. Punctul culminant al serii va fi jocul de lumini şi artificiile de la miezul nopţii, focurile de artificii având o durată de 10 minute. Peste 700 de sticle de şampanie sunt pregătite de către municipalitate pentru cei care vor celebra Revelionul în Piaţa Unirii. După trecerea în Anul Nou 2017, de la ora 00,15, va avea loc un concert susţinut de trupa clujeană BigToneZ. Căsuţele amplasate în cadrul Târgului de Crăciun vor fi deschise şi de Revelion, iar sâmbătă, 31 decembrie 2016, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuită. Costurile totale cu organizarea Revelionului se ridică la circa 60.000 de lei, acoperite din bugetul local şi din sponsorizări.

Şi în Ploieşti, autorităţile vor organiza, de Revelion, concerte în centrul municipiului. Oficialităţile au anunţat că au semnat joi contractul cu artiştii. Pe scenă, în noapte dintre ani, vor urca Paula Selling, Mihai Mărgineanu, Nico, Doddy şi Shift. Potrivit Primăriei Ploieşti, concertele vor începe la 21.45 şi se vor termina la 01.00. “Vom avea, pe lângă aceste concerte, şi un foc de artificii. Acesta va dura minimum 15 minute. Va fi ceva spectaculos. Ne aşteptăm ca la acest Revelion să participe mii de persoane” a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti. Potrivit sursei citate, spectacole costă 115.000 de lei, iar focul de artificii 18.300 de lei, bani care provin de la bugetul local.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă