15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSCANDAL la Vocea României. Tudor Chirilă acuză imixtiunea politică în emisiune

SCANDAL la Vocea României. Tudor Chirilă acuză imixtiunea politică în emisiune

O concurentă a emisiunii de divertisment “Vocea României”, Tincuţa Fernea, antrenată de Tudor Chirilă, este susţinută de Consiliul Local din Satu Mare, printr-o campanie de promovare. Artistul a spus că este vorba despre un gest de imixtiune politică şi s-a declarat că revoltat că s-a folosit imaginea lui în acest sens, fără acord.  

"În weekend-ul care a trecut am primit mai multe mesaje legate de susținerea primită de una dintre concurentele din echipa mea, Tincuța Fernea, de la Consiliul Județean Satu Mare. Am primit poze cu panouri outdoor de prin oraș, link-uri cu articole de presă, capturi de pe site-ul CJ Satu Mare etc. Se pare că președintele Consiliului Județean Satu Mare a susținut chiar și o conferință de presă în care anunța susținerea Tincuței din partea instituției. S-au printat afișe și flyere cu grafica preluată de pe pagina de Facebook Vocea României pe care Consiliul Județean Satu Mare și-a pus propria siglă. O parte din materialele promoționale foloseau inclusiv fotografia mea și a lui Marius Moga (cei doi antrenori care ne-am întors la Tincuța la audițiile pe nevăzute) și logo-ul Vocea României fără acordul deținătorilor drepturilor”, a scris Tudor Chirilă pe blogul său.

Artistul a mai scris că Pro TV va transmite o notificare Consiliului Județean Satu Mare prin care le va cere să îndepărteze imediat materialele în cauză și să nu continue folosirea logo-urilor și imaginilor menționate.

Totuşi, din punct de vedere al regulamentului concursului nu există argumente că Tincuța Fernea ar fi trişat. “Suportul acordat de un consiliu județean, consiliu local, organizație non-guvernamentală, societate comercială sau orice altă terță parte, publică sau privată, unui concurent la Vocea României nu încalcă regulile acestei emisiuni. Modul în care acest suport este acordat este la alegerea terței părți, iar acest lucru este valabil și în cazul de față”, a explicat Tudor Chirilă.

Artistul a adăugat că implicarea unei instituții publice într-un astfel de concurs de divertisment înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurent și nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întamplă pe scenă.

“În plus, este un gest de imixtiune politică, pentru că știm cine sunt reprezentanții consiliilor județene și cum au fost aleși. Mă revoltă mai ales faptul că s-au folosit de imaginea mea fără acordul meu. În plus, presupun că un astfel de sprijin acordat de un Consiliu Județean se face din banii contribuabililor și mă întreb dacă este de interes public. Pe de altă parte câți posibili tineri artiști sunt sprijiniți în mod real de Consliliul Județean Satu-Mare? (…)", a scris Chirilă în finalul mesajului publicat pe blogul său.

Tincuţa Fernea a fost aleasă preferata publicului, în emisiunea din 4 decembrie, şi a intrat automat în semifinalele din 11 decembrie.

Concurenţii emisiunii  „Vocea României”, antrenaţi de Tudor Chirilă, Loredana, Smiley sau Marius Moga, se întrec pentru un premiu în valoare de 100.000 de euro.

Cele mai citite

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost depistat în Malta

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Prințul Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost depistat în Malta

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Prințul Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă