14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSepultura aniversează 30 de ani la București

Sepultura aniversează 30 de ani la București

Trupa braziliană Sepultura va susține astăzi, 24 noiembrie a.c., cu începere de la ora 22.00, într-un cort încălzit din incinta Arenelor Romane din București, un concert cu ocazia turneului mondial organizat pentru  aniversarea a 30 de ani de la înființare.

Show-ul va fi primul mare eveniment rock, cu invitați străini, din Capitală, de la drama din Colectiv.

Sepultura, unul dintre cele mai reprezentative nume ale scenei heavy-metal internaționale, revine în București pentru a aniversa alături de fanii de la noi cei de 30 de ani de la constituire. Cuceriți de publicul din România, brazilienii nu au renunțat la show-ul din Capitală, după drama din Colectiv care a șocat o lume întreagă.

„Nu s-a pus nici o clipă problema amânării sau suspendării concertului din motive de securitate”, a precizat Emil Ionescu (Morrison), directorul Metalhead.

”Trupele străine, în special, sunt mereu interesate de securitate și trimit de la început pagini întregi cu pretențiile lor legate de acest aspect. Noi dintotdeauna am acordat  o atenție deosebită fiecărui detaliu și din start  am oferit toate garanțiile legate de securitatea locației. Sepultura oricum nu folosește efecte pirotehnice la show-urile pe care le susține, așa că nu am avut nevoie de avize suplimentare”, a precizat Emil Ionescu.

Măsuri de siguranță sporite

Gazdele evenimentului au suplimentat însă măsurile de siguranță: au deschis încă patru ieșiri de urgență din cortul confecționat dintr-un material ignifug, plus una din spatele scenei. Mai mult, au fost instalate dispozitive de iluminat automat, pentru situații critice cu pană de curent.

De asemenea, la concert vor fi prezenți doi pompieri, vor exista stingătoare de incendiu de jur împrejurul cortului, precum și oameni de pază la toate ieșirile de urgență din cort – două dintre ieșiri duc în gangurile de evacuare clasice, iar patru spre pe scările care urcă înspre ieșirile de urgență către coronament care dau în parc.

Înainte de fiecare concert vor fi ședinte de Prevenirea și Stingerea Incendiilor (PSI) cu toate persoanele implicate în buna desfășurare a evenimentului. La locație va exista de asemenea un cort de prim-ajutor oferit de BlackHawk Security, firma care va asigura și paza și protecția la eveniment.

Rock-ul readuce tinerii la ­concerte

Chiar dacă după incendiul devastator din Colectiv, interesul publicului pentru concerte a scăzut semnificativ, rock-ul a readus fanii la concertele live.

”Întra-devăr, după tragedia din Colectiv, vânzările globale au scăzut cu 70 la sută timp de aproape două săptămâni”, a precizat directorul Metalhead, care deține și un site de comercializare a biletelor la diverse evenimente, unul dintre cei mari ”jucători” pe piața de ticketing din România. ”Pot spune însă că show-ul caritabil cu numeroase trupe rock din România – Împreună Rezistăm, care a avut loc tot la Arenele Romane, a fost sold out, iar de atunci vânzările de bilete au început să crească. Trupa Sepultura, o forță majoră a thrash metalului, cu influențe de hardcore punk și industrial metal, a suscitat interesul fanilor și din cauza cererii mari a trebuit chiar să suplimentăm cu 50 de bucăți numărul biletelor War Territory, din fața scenei. Nu vom vinde însă mai mult de 1.500 de bilete, întrucât capacitatea cortului de la Arene este de 1.850 de persoane și a trebuit să luăm în calcul atât artiștii și invitații acestora, cât și personalul implicat în organizare. Așteptăm ca piața și industria muzicală să-și revină și ne dorim să avem locații de evenimente sigure pentru spectatori, organizatori și trupe. Asta e tot ce contează”, a mai spus Morisson.

Brazilienii promit hituri din toți cei 30 de ani de activitate

Cât despre concertul de la București al trupei înființată în 1984, în Belo Horizonte – Brazilia, în perioada de glorie a metalului, veștile sunt cât se poate de bune. Derrick Green – voce, Eloy Casagrande –  tobe,  Paulo Xisto Pinto, Jr – chitară bas și Andreas Kisser – chitară pregătesc un setlist special care-i va conduce pe fani prin toate albumele trupei Sepultura, începând din 1991, până în prezent.

Prin urmare, brazilienii care au la activ 13 materiale discografice de studio și au vândut milioane de albume în cei 30 de ani de carieră vor readuce în prim-plan piese reprezentative de pe albume de succes ca „Arise” (1991), „Chaos A.D.” (1993) sau „Roots” (1996), sau piese de top precum „Roots, Bloody Roots”, „Arise”,”Refuse Resist”,”Ratamahatta”,”Territory” sau „Attitude”.

În deschidere vor concerta trupele românești Hatemode, de la orele 20.00 și Krepuskul, de la 21.00. Hatemode, care a reprezentat România la Kavarna Rock, în Bulgaria, a avut o prezență constantă anul acesta la majoritatea evenimentelor de metal de calibru, de curând clasându-se pe locul al doilea la concursul Posada Rock, după o competiție acerbă cu nume ­importante ale rock-ului nostru. De asemenea, clujenii de la Krepuskul au promis un show demn de deschiderea unei trupe atât de mari precum Sepultura.

Acces gratuit pentru copii  sub 7 ani

Biletele la eveniment costa 95 de lei, până în ziua concertului și 100 de lei, în ziua evenimentului, la Acces General, în limita spațiului disponibil.

Tichetele pot fi procurate de pe www.iabilet.ro și din rețeua iaBilet (Muzica, Uman, Senia, Perfect Tour, VGeneration, IQBOX, ZebraPay) dar și în rețelele Eventim și Myticket (Diverta, Humanitas, Germanos, Orange, Vodafone, Cărturești, Sala Palatului, Cora, Auchan, Carrefour și Mega Image din toată țara).

Ca de obicei la un eveniment marca Metalhead, accesul copiilor sub 7 ani va fi gratuit, dar va fi permis doar dacă aceștia vor fi însoțiți de unul dintre parinți, posesor al unui bilet valid. De asemenea, organizatorii recomandă căști speciale pentru protecția auzului copilului, volumul puternic putând afecta auzul celor mici.  Accesul minorilor cu vârste sub 14 ani va fi permis pe bază de bilet și doar însoțiți de un adult posesor de bilet valid.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă