10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSpectacolul de balet ”Lacul Lebedelor”, pe scenele din Galați și Bacău

Spectacolul de balet ”Lacul Lebedelor”, pe scenele din Galați și Bacău

Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa şi Asociaţia Culturală SpectacolArt, organizează în perioada 09.03.-11.03.2015 un turneu în țară cu spectacolul de balet "Lacul Lebedelor" de P. I. Ceaikovski cu următorul program: GALAŢI – 09.03., la Teatrul Muzical "Nae Leonard", la orele 19:00; BACĂU – 10.03., la Teatrul "Radu Beligan", la orele 19.30; IAŞI – 11.03., la Teatrul "Luceafărul", la orele 19:30. Biletele se găsesc la casele de bilete a sălilor de spectacole.

Informații : Galați- 0753.312.308; Bacau – 0745.810.093; Iasi – 0731.955.250

Prim-soliști, Eliza Maxim și Otilia Ganea pentru rolurile Odette-Odille;Horațiu Cherecheș și Sergiu Dan în rolurile Siegfried și Rotbart. Spectacolul se bucură de coregrafia maestrului Mihai Babușka, asistat de Corina Dumitrescu și Monica Cherecheș și de scenografia semnată Adriana Urmuzescu. Manager, Daniela Vlădescu.

Prim-solistul Horaţiu Cherecheş a declarat că a sosit momentul ca şi românii din alte judeţe, iubitori de balet, să aibă posibilitatea să urmărească compania de balet constănțeană, un reper în arta coregrafică românească. Datorită numărului mare de turnee în străinătate, artiștii Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" nu au avut ocazia să se prezinte şi în faţa publicului din ţară.

„Dorim să demonstrăm ceea ce am demonstrat şi pe marile scene din lume, că suntem profesionişti şi sperăm că vom impresiona şi publicul din ţară prin acest spectacol reprezentativ”, a afirmat Cherecheş.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa

După 1978, când a înființat Ansamblul de Balet Clasic și Contemporan ''Fantasio'', nucleul Companiei de balet de astăzi, se poate afirma că Oleg Danovski și trupa sa de la Constanța au devenit un fenomen cultural național. Repertoriul vast, multiplu și echilibrat, cu accentul pus pe capodopere originale, cuprinde baletul clasic, neoclasic și contemporan.

Înființată în 1979 din inițiativa dirijorului și pedagogului Paul Staicu, Orchestra Simfonică a Filarmonicii ''Marea

Neagră'' a evoluat continuu, cucerind un prestigios renume național și internațional, fiind considerată una dintre cele mai bune orchestre simfonice din estul Europei. Activitatea concertistică concretizată în peste 60 de manifestări simfonice, vocal-simfonice și camerale pe parcursul unei stagiuni, cuprinde un repertoriu format din capodopere ale istoriei muzicii universale și naționale, de la baroc la contemporaneitate.

În 2004, Opera, Ansamblul de Balet Clasic și Contemporan ''Fantasio'' și Filarmonica ''Marea Neagră'' au fost reorganizate sub denumirea de Teatrul Național de Operă și Balet ''Oleg Danovski''.

Contact

IULIAN RĂDOI – Manager eveniment

spectacolart@gmail.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă