10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStar Wars: Trezirea forței. Patru teorii despre destinul cavalerilor Jedi

Star Wars: Trezirea forței. Patru teorii despre destinul cavalerilor Jedi

Trailerul oficial al episodului VII din seria Star Wars, ”Trezirea forței”, a marșat pe efecte speciale și personajele îndrăgite ale seriei, dar nu a dat prea multe detalii despre scenariul filmului, stârnind curiozitatea fanilor. BBC a elaborat patru teorii privind acțiunea filmului: de la ultimul Jedi, până la succesorul lui Vader, aflăm care ar putea fi intriga noului film. 

Fiica lui Han Solo și Leia

George Lucas a declarat că, la baza Star Wars, se află ideile enunțate de Joseph Campbell în cartea ”Eroul cu o mie de fețe”. În acest volum, se arată că personajele faimoase din istoria literaturii parcurg un traseu similar în care există mai multe etape, printre care ”chemarea la aventură” și ”împăcarea cu tatăl”. Campbell a denumit aceste etape ”călătoria eroului”, iar în trilogia originală Star Wars,  personajul Luke Skywalker a evoluat în concordanță cu etapele enunțate de Campbell, destinul său fiind, într-un final, să își salveze tatăl, pe Darth Vader.

Citește și: VIDEO. A apărut trailerul oficial al filmului Star Wars 7: Trezirea forţei

Dacă ne bazăm pe puținele detalii dezvăluite de trailer, putem spune că personajul interpretat de Daisy Ridley, Rey, va juca acest rol. Când spune ”Sunt povești despre ceea ce s-a întâmplat”, în fundal se aude melodia de dragoste a lui Han Solo și Prințesa Leia din ”Imperiul contraatacă”, ceea ce poate sugera că tânăra este fiica celor doi.

Cine este succesorul lui Darth Vader?

Moștenirea este probabil cea mai importantă temă din Star Wars. Astfel, personajul lui Adam Driver, Kylo Ren, ar putea fi răufăcătorul filmului. Kylo Ren este în antiteză cu Luke Skywalker, iar consecințele acțiunilor celor doi se manifestă la nivel galactic. Entertainment Weekly a dezvăluit că Ren face parte dintr-un ordin de războinici – ”Războinicii lui Ren” -, iar din trailer, putem deduce că acești războinici ar putea să reapară în episodul VII.

”Steaua Morții”, reconstruită

Pe posterul oficial al filmului, apare o ”Stea a morții” (Death Star) asemănătoare cu cea originală. De asemenea, în timpul trailerului, se poate vedea o undă de șoc care traversează un teritoriu. Pe baza acestor două informații, putem concluziona că arma a fost pusă, din nou, în folosință.

Citește și: S-a dat startul la bilete pentru filmul Star Wars: Trezirea Forței

Destinul lui Luke Skywalker

Unde este Luke? Ultimul Jedi nu apare nici pe posterul filmului și nici în trailerul oficial. Destinul lui și ce i s-a întâmplat în cei 30 de ani de la ultimul film par să fie intriga episodului VII din serie. Un lucru este cert: nu a reușit să îndeplinească misiunea de a reconstrui Ordinul Jedi.

Trailerul ”Star Wars: Trezirea forței” a generat peste 500.000 de tweeturi și a strâns 250.000 de vizualizări pe Youtube, în primele 90 de minute de la difuzarea lui.  Filmul va fi lansat pe 18 decembrie și în cinematografele din România. 

Sursa: Youtube/ Star Wars

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă