22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCe surprize au pregătit instituțiile de cultura de Noaptea Muzeelor

Ce surprize au pregătit instituțiile de cultura de Noaptea Muzeelor

Muzeele din România se alătură celorlalte instituții culturale de gen din Europa, deschizându-și porțile publicului în cea de-a 13-a ediție a Nopții Muzeelor.

Anul acesta, Rețeaua Națională a Muzeelor din România va fi mai mult decât un promotor al evenimentului și un furnizor de servicii complementare pentru public. Rețeaua de muzee va fi prezentă, conform unui comunicat, cu un nou proiect curatorial, numit “Muzeul în continuă transformare”.

Noul concept va fi lansat oficial în perimetrul extins al NOD Makerspace, la două luni după Noaptea Muzeelor, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expoziție dedicată diferitelor tipuri de locuire în Bucureștiul ultimilor 70 de ani. Proiectul curatorial va fi dezvoltat în parteneriat cu Simina Bădică (curator), cu o echipă de experți independenți și cu Asociația VIRA. Fiind un concept cu temă deschisă și proces de formare viu, la dezvoltarea acestei expoziții vor participa creativi, căutători de povești urbane, activiști pentru salvarea patrimoniului orașului București și, nu în ultimul rând, publicul, care este invitat să dea conținut temei primei expoziții a muzeului.

„L-am gândit ca un muzeu care expune pe măsură ce își dezvoltă un nou conținut și colectează obiecte pentru o nouă temă sau destinație – poate deveni oricând un Muzeu al Muzicii Rock sau un Muzeu al Comunismului. Pentru a-l înțelege mai bine, va trebui să îl poziționați între muzeul clasic și cel al unui spațiu alternativ pentru experimentare și contact cu mediul creativ”, afirmă Dragoș Neamu, manager proiect pentru Rețeaua Națională a Muzeelor și inițiatorul Nopții Muzeelor în România. Și pentru că dialogul devine tema centrală a poveștii propuse de Noaptea Muzeelor la această ediție, el va putea fi extins și în primul spațiu–cafenea al evenimentului. „Cafeneaua” va funcționa în perioada premergătoare Nopții Muzeelor, 15–19 mai, în cadrul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.  

L-am gândit ca un muzeu care expune pe măsură ce își dezvoltă un nou conținut și colectează obiecte pentru o nouă temă sau destinație – poate deveni oricând un Muzeu al Muzicii Rock sau un Muzeu al Comunismului.“

 

Dragoș Neamu, manager proiect

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă