12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSurprize pentru iubitorii de filme ”horrror”

Surprize pentru iubitorii de filme ”horrror”

Numele lui Wes Cra­ven este asociat cu fil­mele  de groază, cu per­so­najele teribile și cu ima­gi­nile șocante. Viziunile sale îndrăznețe pro­voacă constant publicul adept al genului horror, Craven demonstrând de-a lungul tim­pului că este un regizor cu suflet, curaj și umor. Iar imaginația lui nu are limite atunci când vine vorba de filme, televiziune sau literatură.

Canalul Paramount oferă publi­cului român șansa de a intra în lumea lui Craven în acest weekend. Trilogia „Scream” poate fi vizionată pe 1 august („Scream”, de la ora 23.00, „Scream 2” de la 1.05) și pe 2 august („Scream 3”, începând cu ora 23.00), iar “Red Eye”, un thriller psihologic regizat de Craven, poate fi vizionat duminică, 2 august, de la 01.10.

Cariera lui Craven este marcată de două planuri: cel creativ și cel comercial. A reinventat stilul cinematografic horror pentru publicul tânăr și este responsabil pentru descoperirea mai multor talente actoricești, printre care se numără Johnny Depp, Sharon Stone sau Bruce Willis.

“Scream” îi aduce regizorului un nou nivel de succes și noto­rietate. Lansat în 1996, Scream a primit premiul pentru Cel mai bun film în cadrul MTV Movie Awards și a avut încasări domestice de peste 100 milioane de dolari, la fel ca și Scream 2.

Amestec de umor negru și mister, “Scream” spune povestea lui Sidney, o elevă de liceu care devine ținta unui criminal misterios cunoscut sub numele de Ghostface. Filmul îi aduce lui Neve Campbell primul său rol principal, rol pe care de altfel l-a îndrăgit, afirmând că “Sidney este un personaj fantastic pentru orice tip de film”.

David Arquette, Courtney Cox și Drew Barrymore completează distribuția filmului. O mare parte din momentele terifiante sunt prezente și în „Scream 2”, în care Sidney este de această dată studentă la colegiu și trebuie să facă față unor noi amenințări. Cea de-a treia parte, „Scream 3”, a fost lansată în 2000, a primit multe recenzii, fiind numită printre altele sfârșitul perfect pentru trilogia Scream.

Momente de suspans sunt asigurate și în “Red Eye”, în care joacă actori precum Rachel McAdams, Cillian Murphy și Brian Cox. O femeie este răpită de un străin în timpul unui zbor. Amenințată cu posibila ucidere a tatălui ei, ea va trebui să se alăture unui complot.   

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă