13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSute de turiști pe pârtiile de pe Valea Prahovei. Unde este cea...

Sute de turiști pe pârtiile de pe Valea Prahovei. Unde este cea mai mare aglomerație

Sute de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei, unde ninge liniştit, iar stratul de zăpadă naturală depăşeşte 20 de centimetri, fiind primul weekend din acest sezon de iarnă când se schiază în condiţii bune în toate staţiunile prahovene, relatează Mediafax.

La Azuga, a început să ningă de vineri seară, iar sâmbătă sute de turişti se află pe pârtii, administratorii domeniului schiabil punând în funcţiune şi tunurile de zăpadă pentru a face funcţionale toate pârtiile din staţiune. Potrivit lui Vasile Richea, administrator al pârtiilor din Azuga, sâmbătă se schiază pe pârtiile Cazacu Începători şi Cazacu Şcoală, unde pestestratul de zăpadă artificială de 25 de centimetri s-a aşternut un strat de zăpadă naturală care măsoară 20 de centimetri.

De sâmbătă, la Azuga a fost deschisă şi pârtia Sorica, iar pe celelalte pârtii din staţiune au fost puse în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială, astfel încât reprezentanţii autorităţilor locale spun că, dacă vremea nu se va încălzi, în weekend-ul viitor se va putea schia la Azuga pe toate pârtiile.

În staţiunea Buşteni, ninge de asemenea, iar sute de turişti se află pe pârtia Kalinderu şi în parcul de distracţie de la baza domeniului schiabil.

Şi la Sinaia sunt practicabile pârtiile de mare altitudine dinValea Dorului şi Valea Soarelui, unde sute de turişti au urcat pentru a schia sau a se da cu snowboard-ul.

Drumul între staţiunile de pe Valea Prahovei este aglomerat, sâmbătă după-amiază, mulţi turişti care nu au petrecut vacanţa de Crăciun la munte alegând să meargă sâmbătă în staţiuni, pentru a schia.

În Poiana Braşov, se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune, inclusiv în partea inferioară a Masivului Postăvarul, iar statul de zăpadă măsoară 30 – 40 de centimetri. De asemenea, pe lângă zăpada naturală, pentru înzăpezirea pârtiilor s-au folosit instalaţiile de producere a zăpezii artificiale şi peste 25.000 de metri cubi de apă.

Cele mai aglomerate pârtii din Poiana Braşov sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri).

Şi pe pârtiile din Predeal se schiază în condiţii foarte bune, fiind puse în funcţiune cele zece tunuri de zăpadă. Cea mai aglomerată pârtie din staţiune este pârtia Clăbucet, unde statul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri.

Mii de turişti au petrecut şi anul acesta vacanţa de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei, staţiuni în care hotelierii au pregătit pachete turistice la preţuri plecând de la 260 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă