6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTarom amână cursa Bucureşti-Beijing din cauza Moscovei

Tarom amână cursa Bucureşti-Beijing din cauza Moscovei

Compania aeriană Tarom trebuie să amâne pentru anul viitor începerea zborurilor pe ruta Bucureşti-Beijing, programate la jumătatea lunii noiembrie, deoarece nu a obţinut dreptul de survol din partea Rusiei.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat marți, că Moscova a amânat negocierile privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pentru luna ianuarie, relatează Mediafax.

"Iniţial aveam programate discuţii cu autorităţile ruse în jurul lui 15 noiembrie, însă ne-au amânat pe anul viitor. Negocierea aceasta cu autorităţile de resort din Rusia, la solicitarea lor, se va face în ianuarie, ne vor comunica ei când. Trebuie să-ţi dea cineva dreptul de survol. Până mai adineauri, astea se aprobau extrem de rapid, în acest moment acest drept nu se mai dă atât de simplu. Am făcut toate demersurile legale", a explicat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Acordarea dreptului de survol a devenit problematică în urma conflictului din Ucraina, care a generat tensiuni între Rusia şi statele occidentale.

Reprezentanţii TAROM susţin că ruta Bucureşti – Beijing, cu survolul spaţiului aerian rus, e mult mai scurtă faţă de varianta prin Turcia şi ar economisi combustibil dacă ar traversa Rusia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă