4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTimp de o zi, RFI România transformă strada Lipscani într-un parc

Timp de o zi, RFI România transformă strada Lipscani într-un parc

Vineri, 19 septembrie, RFI România organizează pentru a cincea oară consecutiv în Capitală evenimentul PARK(ing) Day, un manifest pentru un oraş mai verde. Strada Lipscani din Bucureşti – zona din spatele Băncii Naţionale a României – va fi acoperită, preţ de câteva ore, cu 300 de metri pătraţi de gazon viu şi redată celor care îşi doresc un oraş mai verde. RFI România a înscris Bucureştiul, încă din anul 2009, pe harta mondială a PARK(ing) Day, alături de oraşe precum Paris, Berlin, San Francisco, Munchen, Washington, Chicago, Bratislava, Lyon, Melbourne sau Singapore.

Pentru cea de-a cincea ediţie, RFI România aşteaptă bucureştenii pe spaţiul PARK(ing) Day cu o biblioteca în aer liber, realizată cu sprijinul Seneca Anticafe, dar şi cu ateliere pentru copii, realizate în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă şi Lafarge România. Asociaţia DaDeCe va susţine un workshop de realizare cărţi din hârtie reciclată 100%, iar împreună cu City Garden, toţi cei care vor trece pe Strada Lipscani, vinerea aceasta, vor putea participa la atelierul “Plantează o floare”. La ora 15 :30, PARK(ing) Day va primi vizita specială a performance-ului „Haina care aude”, un spectacol inedit realizat de artiştii Daniel Stancu şi Irinel Anghel.

De la ora 13:00, Valentin Panduru, realizator RFI România, îşi va muta studioul pe spaţiul PARK(ing) Day. Astfel, emisiunea RFI360 va fi realizată, în direct, din Centrul Vechi al Capitalei, de la iarbă verde. Printre invitaţii speciali ai lui Valentin Panduru se numără : Dan Byron, Zoli Toth sau Bucharest Festival Orchestra şi Cristian Lupeş.

Spaţiul PARK(ing) Day va însemna, pentru cea de-a cincea ediţie, o explozie de bucurie în natură, alături de gazonul viu răsărit peste noapte, fânul proaspăt, sacii de paie, iar la toate acestea se adaugă o carte bună de citit, muzică bună de ascultat, ateliere inedite şi multă distracţie. Parteneri Apa Nova, Romprest şi Arcub.

Despre RFI România

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în întreaga ţară. Pe web, pagina RFI România înregistrează o creştere puternică a numărului de cititori (cu 45% mai multe accesări în 2013).

Despre PARK(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de către studioul de Artă Rebar din San Francisco, în anul 2005. El constă în aşezarea de gazon viu pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. În anul 2011, PARK(ing) Day însemna aproape 1000 de parcuri, în peste 160 de oraşe, din 35 de ţări şi şase continente. PARK(ing) Day se desfăşoară la nivel mondial în a treia zi de vineri a lunii septembrie.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă