17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTop 7 musical-uri clasice

Top 7 musical-uri clasice

De-a lungul timpului s-au făcut multe musicaluri bune și chiar și cei care nu gustă acest gen în mod normal cu siguranță au văzut câteva dintre ele sau măcar au auzit despre ele.

1. West Side Story (1961)

Westside story este o adaptare a tragediei clasice "Romeo şi Julieta", doar că familiile din varianta lu Shakespeare devin două clanuri din New York, white Jets conduşi de Riff şi Puerto Rican Sharks, conduşi de Brenardo. Ura lor creşte până-ntr-atât încât nu pot să ajungă la nicio înţelegere şi nu mai pot convieţui. Dar atunci când prietenul cel mai bun al lui Riff (fost Jet), Tony, şi sora mai mică a lui Bernardo, Maria, se întâlnesc la un dans nimeni nu mai poate sta în calea iubirii lor. Aceştia încep să se vadă în secret şi plănuiesc să fugă împreună. Cele două găşti încep o luptă pentru a vedea cine primeşte controlul străzii, iar cei doi sunt prinşi la mijloc. Evident, la fel ca şi cartea pe care este bazat, şi filmul are un final tragic.

2. The Sound of Music (1965)

Maria şi-a dorit să fie călugăriţă de câne era mică, totuşi când a crescut şi-a dat seama că nu era aşa cum credea ea. Cum tot timpul intră în belele, Maria este trimisă la casa căpitanului ieşit la pensie, Captain Von Trapp, să aibă grijă de copiii acestuia. Von Trapp este văduv de câţiva ani şi are în grijă şapte copii. Maria îşi dă seama că singurul lucru de care au nevoie copiii este iubirea şi prin muzică intră şi în inima lor şi în inima tatălui lor, dar există două probleme: căpitanul e logodit, iar Maria trebuie să se călugărească.

3. The Rocky Horror Picture Show (1975)

După ce Janet acceptă cererea în căsătorie a lui Brad, fericitul cuplu pleacă din Denton, dar se pierd în furtună şi ajung la castelul Dr. Frank-N-Furter, un travestit care ţine convenţia anuală a transsexualilor. Frank-N-Furter le dezvăluie creaţia lui, un tânăr pe care-l cheamă Rocky Horror căruia îi e frică de doctor şi îi respinge avansurile.

4. Mary Poppins (1964)

Filmul combină o poveste distractivă, cântece şi secvenţe de acţiune şi animaţii. Mary Poppins o super dădacă şi cu ajutorul umbrelei ei poate zbura oriunde e nevoie de serviciile ei.

5. The Wizard of Oz (1939)

Când un vecin încearcă să scape de câinele ei, Dorothy îşi ia câinele, Toto, şi încearcă să fugă de acasă. Apare un ciclon şi îi poartă în ţinutul magic Oz. Dorind să se întoarcă acasă, Dorothy pleacă într-o aventură spre Oraşul de Smarald unde trăieşte un vrăjitor puternic. Pe drum se întâlneşte cu Sperietoarea care are nevoie de un creier, cu Omul de Tinichea căruia îi trebuie o inimă şi cu Leul Fricos care îşi doreşte curaj cu disperare. Toţi speră că Vrăjitorul din Oz îi poate ajuta înainte ca Vrăjitoarea din Vest să îi prindă.

6. Singin’ in the Rain (1952)

În 1927, Don Lockwood şi Lina Lamont erau un cuplu celebru de pe ecrane. Lina, totuşi, crede că iubirea din filme este la fel ca cea reală. Când cel mai recent film al lor devine un musical, aflăm că Don are o voce perfectă, dar Lina nici cu cele mai mari chinuri nu se poate descurca. Apare Kathy Selden, o fată care-şi doreşte să fie actriţă, iar în timp ce lucrează la film, Don se îndrăgosteşte de ea.

7. Grease (1978)

Sandy Olsen e o fată cuminte din Australia, iar Danny Zuko e şeful T-Bird din Rydell High. Dar atunci când se întâlnesc într-o vară, se îndrăgostesc. La sfârşitul verii cred că nu se vor mai vedea niciodată, dar se înşeală, deoarece familia lui Sandy se mută în America şi cei doi învaţă acum la aceeaşi şcoală. Problemele apar deoarece nu e "cool" ca Danny să fie văzut cu o fată atât de cuminte ca Sandy, totuşi cei doi rămân împreună. Dar în ziua terminării liceului Sandy se va schimba într-un fel la care nimeni nu se aştepta.

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă