14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTradiții. Piața Țărănească

Tradiții. Piața Țărănească

 

În plină vacanță de vară, sunteți așteptați, cu mic, cu mare, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de azi, 25 iulie, până duminică, 27 iulie 2014, între orele 10 și 18.

Puteți degusta și târgui: colaci și tot felul de cofeturi, plăcinte de Turnu, poale-n brâu și Cozonac Domnesc, turtă dulce și covrigi, miere, dulcețuri și zacuște, siropuri, țuică și alte bunătăți.

Grătarele vor fi încinse și ceaunele vor sfârâi cu mâncăruri pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene: varză nouă cu costiță afumată, fasole cu ciolan și ciuperci cu brânză de burduf.
Meșteri populari și artizani din toate zonele țării meșteresc și expun diverse obiecte: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce și ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii, zgărdane, obiecte realizate din lână și croșetate, casete și cutii, broșe și vestimentație, toate realizate de mână, cu pricepere.
În curtea interioară, negustorii vă așteaptă într-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănești, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, porțelanuri, patefoane etc.).
Copiii mari și mici sunt așteptați la atelierele de creativitate, sâmbătă și duminică: Roata olarului, Icoane pictate pe lemn, Pictură pe ceramică, Tablouri din flori.

Intrarea este liberă.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă