13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialTransformă-ţi baia într-un veritabil salon de spa

Transformă-ţi baia într-un veritabil salon de spa

După o zi încărcată, acasă este singurul loc în care ne relaxăm şi ne refugiem de problemele de la serviciu. Dacă te simţi extenuată, e timpul să îţi transformi o bucăţică din casa ta, mai exact baia într-un adevărat spa.

1. Pregăteşte baia pentru mica transformare

Pentru un adevărat răsfăţ trebuie să laşi la îndemână doar lucrurile care contribuie la relaxarea ta. Aşadar, obiectele inutile care îţi sunt în cale depozitează-le într-un coşuleţ. Pregăteşte-ţi un halat de baie pufos, un prosop şi lumânări parfumate.

2. Aromaterapie

Aromaterapia este o formă foarte bună de relaxare aşa că alege uleiuri esenţiale (lavandă, lemongrass, ylang-ylang) care să te destindă. Un bun spumant de baie va completa răsfăţul olfactiv.

3. Răsfaţă-ţi corpul

Dacă tot eşti la spa, nu te grăbi şi ai grijă de tine. Ce presupune acest lucru? Exfoliază-te pe tot corpul, aplică-ţi o mască de faţă şi un tratament pentru păr. Doar ai tot timpul din lume, nu-i aşa? Poţi adăuga în apa din cadă un pliculeţ de ceai de muşeţel.

4. Fă un ambient pe măsură

Cel ma simplu mod în care poţi te poţi destinde este alegerea unor melodii care să te relaxeze sau să îţi aducă aminte de momente plăcute din viaţa ta. Lumina difuză completează mini spa-ul improvizat.

5. Uită de timp

Rolul acestui răsfăţ este de a-ţi relaxa corpul şi mintea pentru a putea începe a doua zi cu forţe proaspete. Momentele de meditaţie nu trebuie presate de timp şi încearcă să te bucuri de fiecare element din propriul spa. Simţurile tale sunt alintate de muzică, uleiuri esenţiale, apă călduţă. Chiar nu e cazul să te grăbeşti nicăieri.

După o sesiune de spa, somnul va fi mai dulce şi a doua zi vei avea energie pentru toată ziua.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă