22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTuriștii nu învață. Noi cazuri de înec la mare

Turiștii nu învață. Noi cazuri de înec la mare

„România liberă“ a relatat că, de la începutul sezonului de vacanță, pe litoral au fost înregistrate peste 50 de persoane care s-au înecat.

Marea Neagră continuă să facă victime. Două persoane au murit înecate, sâmbătă, iar una a fost transportată în stare gravă, intubată, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța, în cursul zilei de ieri.

De asemenea, mai mulți turiști au fost la un pas de ­moarte, ­fiind salvați în ultima clipă de salvamari. Primele victime ale sfârșitului de săptămână au fost în sudul litoralului, în stațiunile Jupiter și Saturn. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, respectiv unul de 49. Aceștia au intrat să facă o baie în mare, deși salvamarii arboraseră steagul roșu, care interzice scăldatul. Sâmbătă a bătut vântul puternic, iar valurile formate erau periculoase chiar și pentru înotătorii experimentați. Cei doi bărbați nu au luat în considerare avertismentele și s-au aventurat în largul mării. Salvamarii i-au văzut, au intervenit și au reușit să îi scoată din apă. Ambii însă intraseră în stop cardiac. Au fost solicitați medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță din Constanța, care au ajuns cu un elicopter și au încercat să îi resusciteze. În ciuda încercărilor, bărbații au decedat.

Al treilea caz a avut loc în ­cursul zilei de ieri, de data aceasta în Eforie. Un bărbat de 30 de ani a intrat în apă și a fost dus în larg de curenții puternici. A fost scos de salvamari și adus la mal, în stare de inconștiență. ­S-au încercat manevrele specifice de resuscitare, apoi pacientul a fost apoi intubat și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța.

Tot sâmbătă, doi tineri, un bărbat și o femeie, au fost salvați în ultima clipă de salvamari în Mamaia. Aceștia au fost scoși la mal cu greu de salvamari. Prima lor grijă a fost să nu fie filmați, afirmând că sunt persoane pu­blice. La un pas de moarte au fost și un tată din Sibiu și fiul său, de 14 ani. Acesta a intrat în apă, a fost tras de curent în larg, tatăl a intrat să-l salveze, dar nu a putut ajunge nici el la mal.

Salvamarii atrag atenția turiș­tilor să nu intre în apă dacă văd steagul roșu pe plajă. Chiar dacă sunteți înotători buni, curentul este foarte puternic și vă poate trage în larg fără să vă dați seama.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă