6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou concept promovat de Ivan Patzaichin: pescaturismul

Un nou concept promovat de Ivan Patzaichin: pescaturismul

Începând din primăvara viitoare, cunoscuta localitate din Delta Dunării, Mila 23, le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a experimenta viața unui pescar din Rezervația Biosferei Delta Dunării, prin intermediul unui proiect derulat în prezent de Asociația ”Ivan Patzaichin – Mila 23” ca parte integrantă a unei strategii de dezvoltare a turismului în Rezervație.

Reprezentantul asociației, Teodor Frolu, a declarat că proiectul privind pescaturismul în Deltă a început luna trecută cu selectarea a trei dintre cei cinci localnici care, în primăvara anului viitor, îi vor primi pe turiștii interesați de viața tradițională a pescarilor din Delta Dunării.

”Creăm un model care va fi replicabil în întreaga Deltă, un serviciu care va aduce plusvaloare comunităților. Acum, orice pescar este mai interesant decât stolurile de păsări și le oferim păstrătorilor tradiției șansa de a pescui mai puțin și de a vinde pește mai scump”, a declarat Teodor Frolu. El a mai precizat că pentru a-și prinde capturile, pescarii trebuie să parcurgă distanțe mari, care-i pot încânta pe vizitatori, pachetul turistic care va fi disponibil începând din primăvara anului viitor fiind una dintre soluțiile practice pentru dezvoltarea durabilă a comunităților.

”Sunt activități care aduc în prim-plan bărcile tradiționale, un simbol al Deltei Dunării, activități care pot constitui adevărate atracții pentru turiștii iubitori ai mișcării în aer liber. Nu respingem turismul rapid, pentru că și aceasta este o variantă aducătoare de venituri, dar vrem să oferim o alternativă viabilă”, a menționat Frolu. Ivan Patzaichin, președintele asociației ”Ivan Patzaichin-Mila 23”, și-a exprimat încrederea în soluțiile oferite de specialiști. ”Cu sprijinul populației și al specialiștilor, sunt convins că Delta Dunării va deveni în curând regina turismului din Europa”, a spus Patzaichin.

În Deltă va fi dezvoltat cicloturismul

Cu prilejul dezbaterii ”Sustenabilitatea transportului și turismul de-a lungul Dunării”, a fost prezentat proiectul asociației privind transportul sustenabil în Delta Dunării care vizează inclusiv realizarea infrastructurii necesare cicloturismului. ”În Rezervația Biosferei Delta Dunării, nu este omologat nici un traseu pentru cicloturism, însă prin studiul efectuat au fost identificate cinci trasee, Tulcea-Pardina-Chilia Veche, Periprava-C.A. Rosetti, Sulina-Sfântu Gheorghe, Sfântu Gheorghe-Gura Portiței și Tulcea-Gorgova. În zonele limitrofe Rezervației, traseele pentru cicloturism sunt favorizate de prezența drumurilor naționale și județene și a suprafețelor de uscat”, a precizat reprezentanta Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD), Diana Bota.

Din primăvara viitoare, vizitatorii Deltei vor avea parte de noi atracții turistice

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă