13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn star al jazzului în București. Avishai Cohen Trio la Jazz Night...

Un star al jazzului în București. Avishai Cohen Trio la Jazz Night Out!

Avishai Cohen revine în România cu cel mai nou material discografic. El va susține două concerte la Sala Radio, pe 10 și 11 Octombrie.

Artistul israelian este unul dintre cei mai influenți contrabasişti ai momentului, colaborând cu artişti precum Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Paquito D’Rivera şi Chick Corea. Alături de acesta din urmă, basistul a fondat trupa Origin, unde au cântat împreună timp de 6 ani.

Noul său album, From Darkness, este creat în formula de trio. Materialul reprezintă întoarcerea la nucleul esențial al muzicii sale și, totodată un nou început al unei călătorii ambițioase pe teritoriile creativității și forței expresive.

Avishai Cohen alimenteză și pornește locomotiva uriașului său talent pe care acum o aşează pe un traseu ghidat de experiența și maturitatea sa.

Am simțit că acum e momentul să înregistrez în formula de trio. E prima oară de la Gently Disturbed când am avut sentimentul că am atins o formă cu adevărat nouă și proaspătă, una incredibil de bine definită, într-o structură autentică.” spune artistul, ale cărui gânduri sunt susținute de cei doi parteneri ai săi, pianistul Nitai Hershkovits și bateristul Daniel Dor.

Avishai Cohen spune despre ei că îl ajută să-și vadă muzica mergând în locuri pe care nu și le-a imaginat vreodată, și că nu îndrăznește să viseze ceva mai bun de atât. Tot el îi descrie pe colegii săi:

Cu o tehnică la pian fabuloasă, depășită doar de expresivitatea sa, locul lui Nitai Hershkovits este alături de marii muzicieni. Cei care duc arta lor spre cele mai profunde spații.”

Daniel Dor, gigantul – la propriu și la figurat – de la baterie, a adus odată cu venirea lui în trupă energie și bucuria de a cânta. Iar lucrurile astea au rămas cu noi” , mărturiseşte Avishai Cohen.

From Darkness este un nou pas al lui Cohen, mereu aflat în căutărea chintesenței pure, absolute a muzicii, așa cum declară chiar el.

Albumul este bogat și dens, redus la esență și traversat de nuanțe subtile, ieșind la suprafață ca o lucrare completă, puternică, care însă nu se teme să-și arate vulnerabilitatea în diverse momente în care registrul său se îndreaptă spre o sensibilitate intensă.

Precedentele concerte Avishai Cohen Trio la Jazz Night Out au fost sold out, astfel că Bucureştiul nu putea sa lipsească din itinerariul turneului de promovare a noului album.

Concertele vor avea loc pe 10 şi 11 Octombrie 2015, ora 20’00 la Sala Radio.

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Evenimentele sunt susţinute de Ambasada Israelului în România şi fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

Anul acesta la Jazz Night Out vor mai concerta:

Hiromi:The Trio Project – 30 iunie, Sala Radio

Béla Fleck & Abigail Washburn – 5 noiembrie, Sala Radio

Brad Mehldau Trio – 26 noiembrie, Sala Radio

BILETE

Biletele costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pewww.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

https://www.youtube.com/watch?v=1HsnJL5jqmo

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă