13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUnde merg românii de Crăciun

Unde merg românii de Crăciun

Londra este destinația preferată a românilor care își vor petrece concediul de iarnă în străinătate, relatează Agerpres. Între destinațiile preferate din afara Europei, cei mai mulți aleg Malezia și Thailanda.

16% dintre românii care merg în concediu de sărbători în Europa aleg Londra. În top se mai află și Bruxelles și Milano. Pe locurile următoare în topul preferințelor românilor, se numără Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Viena și Dublin.

Pe lângă destinațiile tradiționale pentru Crăciun și Revelion, românii continuă tendința pornită în urmă cu câțiva ani și aleg destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Astfel, 4,11% dintre aceștia își vor petrece Sărbătorile departe de frig, în Tenerife (Spania), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuala Lumpur (Malaezia), Bangkok (Thailanda) și Cancun (Mexic).

Aproximativ 5% dintre cei care vor călători în străinătate au ales țările din nordul Europei pentru vacanțele lor — Copenhaga (Danemarca), Malmö (Suedia) și Rovaniemi (Laponia, Finlanda).

Cel mai scump bilet de avion rezervat pentru această perioadă, până în prezent, costă 960 de euro și are ca destinație Bangkok (Thailanda), în timp ce pentru cel mai ieftin, cu destinația Bari (Italia), s-au achitat 54 de euro.

Cele mai populare orașe alese pentru sejururi sunt Amsterdam, Barcelona, Paris și Valencia. Recordul pentru cea mai scumpă rezervare hotelieră este deținut de un sejur în Male (Maldive), pentru o vacanță de 14 nopți, în doi, în valoare de 1.048 de euro.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă