7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUSA Today recomandă Clujul ca destinație turistică

USA Today recomandă Clujul ca destinație turistică

Prestigiosul cotidian american USA Today a inclus Clujul printre cele mai bune 10 destinații din Europa recomandate tinerilor. Alături de Cluj-Napoca, printre recomandările jurnaliștilor americani se mai află orașele Aarhus din Danemarca, Belgrad din Serbia, Bilbao din Spania, Ghent din Belgia, Ljubljana din Slovenia, Lugano din Elveția, Porto din Portugalia, Riga din Letonia și Tesalonic (Săruna) din Grecia. Includerea Clujului în lista recomandărilor publicate de USA Today vine la doar câteva zile după ce redactorii celebrului ghid de călătorie Lonely Planet au declarat Transilvania drept destinația de excelență a anului 2016.

Ce scrie USA Today

Secțiunea destinată tinerilor de pe USA Today, college.usatoday.com, menționează în materialul dedicat Clujului că acest oraș este capitala neoficială a Transilvaniei și, totodată, Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Un atu al Clujului este, în opinia redactorilor cotidianului american, numărul mare al studenților, dar și viața intensă de noapte pe care o oferă orașul. USA Today mai menționează printre atracțiile oferite de Cluj și festivaluri precum Untold, care a devenit, după prima ediție, cel mai mare festival din România, care a adus în Transilvania cei mai buni DJ de pe continent. Un alt avantaj pentru tinerii americani care sunt îndemnați să viziteze Clujul este faptul că orașul este legat, prin intermediul unor curse aeriene low-cost, de principalele orașe de pe continent.

Recomandare și de la Lonely Planet

Articolul publicat de USA Today vine la doar câteva zile după ce Transilvania a fost declarată de celebrul ghid de călătorii Lonely Planet drept destinația de excelență a anului 2016. Redactorii de la Lonely Planet au menționat, printre recomandările lor, orașul Cluj, care este văzut drept un oraș al artei viitorului, în timp ce Brașovul îi atrage pe iubitorii vieții de noapte și pe ”vânătorii de vampiri”. Membrii echipei Lonely Planet au fost impresionați și de natura Transilvaniei, în pădurile căreia pot fi găsiți lupi, urși sau zimbri, dar și de faptul că pe drumurile acestei regiuni căruțele trase de cai se întâlnesc cu mașini ghidate prin aplicația Uber. În Cluj-Napoca, vizitatorii sunt îndemnați să viziteze galeriile de la Fabrica de Pensule, unde expun unii dintre cei mai bine cotați artiști români din noua generație, iar o altă recomandare vizează petrecerile din barurile ”indie” din centrul orașului. Lonely Planet mai menționează faptul că Dracula a devenit un brand turistic în adevăratul sens al cuvântului, dar și faptul că Principele Charles al Țării Galilor a dezvoltat o serie importantă de proiecte sociale. Printre obiectivele care merită să fie vizitate sunt menționate Podul Mincinoșilor din Sibiu ori Sala Oglinzilor din Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Redactorii ghidului de călătorie mai menționează și gastronomia transilvăneană, dintre care au remarcat mămăliga, paprikașul, gulașul, papanașii și, bineînțeles, țuica.

Ce spun specialiștii

Specialiștii în domeniu se așteaptă ca aceste recomandări de călătorie, asumate de unele dintre cele mai prestigioase publicații din lume, să aibă un impact pozitiv asupra numărului de turiști. Deja, Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a raportat creșteri semnificative ale numărului de pasageri. Până la finalul anului, aeroportul clujean ar putea atinge recordul istoric de 1.480.000 de pasageri, iar în anul 2020 ar putea ajunge la 2,2 milioane de pasageri, după cum a declarat directorul aeroportului, David Ciceo. La rândul său, omul de afaceri Bogdan Herea, de la veltravel.ro, spune că ”aceste recomandări sunt foarte importante. Ceea ce ar trebui făcut este să combinăm recomandările respective cu o strategie de evenimente care să atragă populația înspre Cluj și înspre Transilvania, pentru că nu numai recomandările contează, ci și conținutul pe care reușim să îl propunem vizitatorilor care vin înspre zona noastră”.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă