8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncepe Carnavalul de la Veneția

Începe Carnavalul de la Veneția

Celebrul carnaval anual de la Veneția reprezintă o tradiție străveche a orașului. Acesta începe sâmbătă și se încheie în 17 februarie, informează site-ul festivalului.

În timpul carnavalului, orașul este plin de oameni care poartă costume și măști colorate, fac poze, participă la paradă, dansează și iau parte la numeroase evenimente.

Prețul unei măști pleacă de la 4 euro, pentru o mască simplă, albă, dar poate depăși 900 de euro, pentru un model complex.

Citește și: Adrian Ghenie va reprezenta România la Bienala de Artă de la Veneţia

Unul dintre evenimentele carnavalului este balul mascat de Sfântul Valentin, care va avea loc într-un palat venețian din secolul 15, cu vedere la Marele Canal. Prețurile biletelor la acest bal se situează între 550 de euro și 780 de euro. Cele mai scumpe bilete sunt pentru sala principală, Giuseppe Sardi.

În datele de 2, 3, 5 și 6 februarie vor avea loc două concerte de muzică clasică, cu bilete la prețul de 27 de euro.

Din 7 februarie și până la sfârșitul carnavalului vor avea loc mai multe baluri, piese de teatru, gustări de vinuri, tururi de fotografie și petreceri. Participarea la aceste evenimente pleacă de la 34 de euro și ajunge până la 800 de euro.

Citește și: Inedit. Primaria din Veneţia interzice trolerele cu roți din plastic

Primul carnaval din Veneția a avut loc în secolul XI. A dispărut în secolul XVIII și a fost reinventat în anul 1979.

Carnavalul a fost imortalizat, încă din secolul XVIII, de artiștii Pietro Longhi, Gabriele Bella, în galeria Querini Stampalia, dar și de alți artiști, ale căror lucrări sunt expuse în muzeul Ca’ Rezzonico.

Cele mai citite

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă