7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO. Cât trăiesc, de fapt, curcanii iertaţi de preşedinţii SUA,...

VIDEO + FOTO. Cât trăiesc, de fapt, curcanii iertaţi de preşedinţii SUA, de Ziua Recunoştinţei

În ultimii 25 de ani, înainte de Ziua Recunoştinţei, preşedinţii Statelor Unite ale Americii au participat la ceremonii în care au „iertat” câte unul sau doi curcani, pe care americanii obişnuiesc să îi gătească cu această ocazie. Păsările trăiesc, însă, foarte puţin, din cauza hranei cu care sunt crescuţi, scrie mashable.com.

Un singur curcan din cei salvaţi de preşedinţii americani de-a lungul timpului a trăit până la Ziua Recunoştinţei din următorul an. Pasărea a fost „iertată” de preşedintele Barack Obama.

Curcanii care participă la ceremonia din acest an provin de la Fermele Foster, din Modesto, California. Păsările, numite iniţial „Tom unu” şi „Tom doi”, au primit de la Casa Albă numele „Honest” şi „Abe”.

Deşi doar unul dintre cei doi curcani va fi „iertat” de Obama, amândoi vor fi trimişi să trăiască la o fermă din Virginia.

Federaţia Naţională a Curcanului a deschis un poll pe Twitter, în care internauţii pot vota care dintre cei doi curcani să fie iertat de preşedinte.

Pentru masa festivă cu ocazia Zilei Recunoştinţei, americanii sacrifică anual peste 46 de milioane de curcani.

Tradiţia salvării unui curcan de către preşedintele american de Ziua Recunoştinţei a fost iniţiată în anul 1989, de George Bush.

Cele mai citite

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...
Ultima oră
Pe aceeași temă