11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. O dramă de la Bollywood, în deschiderea celui mai mare Festival...

VIDEO. O dramă de la Bollywood, în deschiderea celui mai mare Festival de Film din Asia

O dramă de la Bollywood deschide joi a 20-a ediție a Festivalului de Film din orașul portuar sud-coreean Busan, cea mai mare manifestare de acest fel din Asia, transmite AFP, citată de Agerpres. 

Semn al dezvoltării pieței asiatice, veniturile cumulate în domeniul cinematografiei în cele șase țări din Asia cu cele mai multe bilete vândute le-au depășit în 2014, pentru prima oară, pe cele din America de Nord, potrivit Motion Picture Association of America, federație interprofesională.

Veniturile înregistrate în China, Japonia, India, Coreea de Sud, Taiwan și Indonezia s-au cifrat la echivalentul a 10,5 miliarde de dolari, față de 10,4 milioane în America de Nord. O creștere record a avut loc în China, de 38% în 2014 (4,8 miliarde de dolari).

Așa se explică interesul de care se bucură Festivalul internațional de Film de la Busan (BIFF). “Tot mai mulți regizori din lumea întreagă remarcă importanța și potențialul cinematografiei asiatice și ale pieței sale”, a declarat actrița Kang Soo-Yeon, co-director al BIFF, care se deschide joi seară și va dura zece zile.

Filmul de deschidere este “Zubaan” al regizorului indian Mozez Singh. Pelicula prezintă povestea unui tânăr care își pune întrebări, pe muzică, asupra rolului său în societatea indiană modernă. “BIFF a explorat mereu noi teritorii, dând cuvântul unor regizori tineri și necunoscuți, și continuă să facă acest lucru”, a afirmat Mozez Singh.

Este prima dată când o producție de la Bollywood va deschide festivalul, în cursul căruia vor fi difuzate 304 filme din 75 de țări. Pe covorul roșu sunt așteptate și câteva vedete occidentale, printre care americanul Harvey Keitel, britanica Tilda Swinton, regizorul francez Claude Lelouch și actrița franceză Sophie Marceau, încheie AFP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă