17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Top 10 cele mai bune filme de GROAZĂ, pe care nu...

VIDEO. Top 10 cele mai bune filme de GROAZĂ, pe care nu trebuie să le ratezi de Halloween

Seara de Halloween este o ocazie să te distrezi cu un maraton de filme de groază, alături de familie sau prieteni. The Independent a realizat un top 10 al celor mai bune filme de Halloween din toate timpurile.

1. The Birds/ Păsările (1963)

Acţiunea din filmul „The Birds/ Păsările”, regizat de Alfred Hitchcock, se desfăşoară în Golful Bodega, California, unde, timp de câteva zile, au loc o serie de atacuri ale unor păsări foarte violente.

2.The Orphanage/ Orfelinatul (2007)

În filmul „The Orphanage/ Orfelinatul”, regizat de Juan Antonio Bayona, o femeie se mută cu familia ei în clădirea care adăpostea orfelinatul în care ea crescuse, cu intenția de a-l transforma într-un centru social dedicat copiilor cu sindromul Down. Acolo, fiul ei îşi face mai mulţi prieteni imaginari. 

3.The Shining/ Strălucirea (1980)

Adaptat după romanul cu acelaşi nume, semnat de Stephen King, lungmetrajul „The Shining/ Strălucirea” îl prezintă pe Jack Nicholson în rolul unui îngrijitor de hotel care înnebuneşte şi îşi atacă familia.

4.Rosemary's Baby/ Copilul lui Rosemary (1968)

Regizat de Roman Polanski, după romanul omonim scris de Ira Levin, filmul „Rosemary's Baby/ Copilul lui Rosemary” prezintă povestea unei femei însărcinate care se teme că soțul ei le-a promis copilul vecinilor, pentru a fi folosit ca sacrificiu uman în ritualurile lor oculte.

5.The Blair Witch Project/ Proiect: Vrăjitoarea (1999)

În filmul „The Blair Witch Project/ Proiect: Vrăjitoarea”, regizat de Daniel Myrick şi Eduardo Sánchez, trei persoane dispar într-o pădure, unde au mers ca să filmeze un documentar despre o legendă locală – vrăjitoarea din Blair. Un an mai târziu, materialul lor video a fost găsit.

6.The Others/ Ceilalți (2001)

Regizat de Alejandro Amenábar, filmul „The Others/ Ceilalți” o prezintă pe Nicole Kidman în rolul unei femei care trăieşte într-o casă întunecată cu cei doi copii ai ei, care au o sensibilitate neobişnuită la lumină. Femeia bănuieşte că locuinţa ei este bântuită.

7.It Follows/ Pe urmele tale (2014)

În filmul „It Follows/ Pe urmele tale”, după ce întreţine relaţii intime cu iubitul ei, o studentă este urmărită de o forţă supranaturală, care dacă o ajunge, o ucide.

8.The Babadook/ Omul negru (2014)

Filmul „The Babadook/ Omul negru” prezintă povestea unei văduve care crede că fiul ei are probleme de comportament. Însă, ea află că băiatul este posedat de o prezenţă sinistră, care o acaparează şi pe ea.

9.The Conjuring/ Trăind printre demoni (2013)

Bazat pe o poveste adevărată, lungmetrajul „The Conjuring/ Trăind printre demoni” prezintă povestea unei familii care trăieşte într-o fermă bântuită de spirite întunecate şi le cere ajutorul unor specialişti în paranormal.

10.Insidious (2010)

Filmul „Insidious” prezintă povestea unui cuplu al cărui fiu intră într-o stare inexplicabilă de comă și ajunge să fie posedat.  

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă