13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialViena este din nou orașul cu cel mai înalt nivel al calității...

Viena este din nou orașul cu cel mai înalt nivel al calității vieții. Pe ce loc se află Bucureștiul

Capitala Austriei, Viena, este pentru a șasea oară consecutiv orașul cu cel mai înalt nivel al calității vieții din lume, arată studiul pe anul 2015 al companiei de consultanță Mercer. 

De altfel primele cinci poziții rămân neschimbate în comparație cu anul trecut: pe locul al doilea se află Zürich, urmat de Auckland, München și Vancouver.

Top zece este și în acest an dominat de țările europene: Düsseldorf (locul 6), Frankfurt (locul 7), Geneva (locul 8) și Copenhaga (locul 9). Pe locul al 10-lea se clasează Sydney.

Dintre țările din Europa Centrală și de Est cel mai bine clasat oraș este Praga (locul 68). Budapesta și Ljubljana se poziționează la egalitate pe locul al 75-lea.

Cele mai prost clasate orașe din regiune sunt Kiev (locul 176), Tirana (locul 180) și Minsk (locul 189). Kiev a înregistrat o coborâre considerabilă în clasament pe fondul instabilității politice și al violențelor din Ucraina.

Bucureștiul se află în prima jumătate a topului, ocupând locul 110, iar Sofia se clasează pe locul 115.

Vancouver (locul 5) este metropola cu cel mai înalt nivel al calității vieții din zona Americii de Nord, Singapore (locul 26) este cel mai bine clasat oraș asiatic, iar Dubai (locul 74) cel mai bine clasat oraș din zona Orientului Mijlociu și Africii. Montevideo ocupă prima poziție între metropolele Americii de Sud.

Și în acest an pe ultima poziție din clasament se află orașul Bagdad.

 În vederea întocmirii acestui clasament au fost analizate 230 de metropole. Clasamentul a fost realizat pe baza a 39 de criterii, fiind luați în considerare factori precum: climatul politic, social și economic, factori de protecție a mediului înconjurător, sistemul de sănătate și de învățământ, transportul public, ofertele de petrecere a timpului liber etc.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă