13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialVrei să fii gazda unei petreceri reuşite?

Vrei să fii gazda unei petreceri reuşite?

Sunt de acord! Sintagma „petrecere la mine acasă” te poate duce cu gândul la haos, deranj, oboseală şi multe vase de spălat. Dar trebuie să recunoşti că o petrecere te poate scoate din rutina, te apropie de prieteni şi presupune multă distracţie. O poţi organiza în câţiva paşi simpli, fără prea multă batăie de cap. Dacă totul este bine planificat, sintagma „o petrece la mine acasă” te va duce cu gândul la râsete, voie bună şi distracţie maximă. Iată câteva sfaturi:

1. Planifică totul până la ultimul detaliu!

Dacă vrei ca totul să meargă de la sine, ai nevoie de un plan bine pus la punct. În primul rând trebuie să fixezi o dată. Lasă-ţi timp suficient înainte de momentul zero pentru a putea planifica totul aşa cum trebuie. Nu uita să iei în calcul eventualele lucruri imprevizibile. Stabileşte ziua evenimentului la sfârşitul săptămânii când lumea este mai liberă şi nu uita să discuţi cu vecinii despre acest aspect. Odată stabilită ziua şi ora poţi trece la următorii paşi.

2. Invitaţii

Oamenii sunt sufletul petrecerii, aşa că trebuie să fii foarte atentă pe cine inviţi. Încearcă să nu amesteci persoane din diferite grupuri pentru a nu avea divergenţă de opinii în ceea ce priveşte muzica sau stilul de distracţie. După ce ţi-ai completat lista de invitaţi, este timpul să îi anunţi. O poţi face telefonic sau poţi trimite invitaţii drăguţe. Este important ca lumea să îţi confirme prezenţa cu o săptămână înainte pentru a şti pe cine contezi.

3. Tema petrecerii

Alege o temă pentru a-i da evenimentului un plus de şarm. Tema pe care o propui poate deschide cu uşurinţă subiectul unei conversaţii între invitaţii, poate evita plictiseala şi stimula creativitatea persoanelor invitate. Optează pentru o seara japoneză, americană, stilul anilor ’80, jazz sau chiar seara personajelor din desene animate. Indiferent de opţiune, asigură-te că muzica şi meniul vor fi în concordanţă cu motivul ales. Pentru a te asigura că mergi direct la ţintă, poţi face un sondaj de opinie printre invitaţii tăi înainte de a te hotărâ.

4. Meniul

Meniul este un aspect ce ne poate băga în bucluc. Însă, există soluţii la îndemână şi foarte practice la care poţi apela. În primul rând, evită vasele murdare de a doua zi recurgând la tacâmuri de plastic pe care mai apoi le poţi arunca. Astfel, totul va fi simplu şi curat. În ceea ce priveşte mâncarea, alege bufetul suedez. Fiecare invitat poate mânca când doreşte, ceea ce doreşte, iar tu nu vei mai fi nevoită să te agiţi pentru a pune masa. Sunt diferite gustări pe care le poţi pregăti şi servi: salată de vinete, salate simple, pate de ficat şi măsline, mini sandvişuri, prăjiturele. Totul ţine de un strop de imaginaţie! Dacă într-adevăr prepararea meniului nu este punctul tău forte, poţi oricând să comanzi pizza. Nu uita de băuturi! Având în vedere că trebuie să mulţumeşti gusturile fiecăruia, poţi face un sondaj de opinie cu preferinţele invitaţiilor tăi.

Muzica

Ce ar fi o petrecere fără muzică? Deşi poţi propune o tematică care să includă o seara de mimă, tot ai nevoie de un playlist care să întreţină atmosfera. La începutul evenimentului ai putea opta pentru o muzică jazz în surdină pentru a lăsa invitaţii să socializeze, iar mai apoi poţi alege un mix de melodii pentru a satisface preferinţele fiecăruia.

Nu uita să socializezi cu fiecare invitat şi să ai câteva variante de joculeţe de rezervă în cazul în care tinde să se instaureze plictiseala.

 

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă