13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialWeekend distractiv pentru copii în Capitală. Cum va fi sărbătorită Ziua Mondială...

Weekend distractiv pentru copii în Capitală. Cum va fi sărbătorită Ziua Mondială a Ciocolatei

Ziua Mondială a Ciocolatei va fi sărbătorită, sâmbătă, în sectorul şase din Capitală, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”, unde copiii vor afla despre istoria ciocolatei şi vor fi îndrumaţi să decoreze brioşe de ciocolată şi marţipan, în formă de oi, dragoni, şoareci sau flori.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea o imagine cu modele de brioşe pe care le vor decora copiii la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Ciocolatei.

Evenimentul, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, va începe de la ora 10.30 şi va avea intrare liberă.

Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată

Brioşele şi materialele pentru decor – creme, bomboane colorate tip confetti, marţipan şi franjuri de ciocolată vor fi puse la dispoziţia copiilor de ”Din Bucătăria Adinei” şi ”Cucinino”

Ziua de 11 iulie a fost declarată oficial Ziua mondială a ciocolatei de francezi, în anul 1995.

Istoria ciocolatei începe cu 2000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud. Denumirea provine din limba aztecilor de la „chocolatl” care derivă de la „xocolatl” (xococ – amar şi atl – apă sau băutură).

Aztecii considerau ciocolata o băutură divină care întăreşte rezistenţa şi combate oboseala. O ceaşcă cu acestă băutură preţioasă îi permite unui om să reziste o zi întreagă fără mâncare.

Ciocolata a devenit aliment în anul 1674, când era servită sub formă de rulouri si prăjituri.

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă