13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialWeekend special în Capitală. Ce evenimente au fost organizate pentru ziua cartierului...

Weekend special în Capitală. Ce evenimente au fost organizate pentru ziua cartierului Cotroceni

Ziua cartierului Cotroceni este sărbătorită sâmbătă, începând cu ora 10.00, în casa şi curtea Ota din cartierul central al Capitalei, unde vor avea loc diferite ateliere pentru adulţi şi copii, concerte şi proiecţii de film, informează Mediafax.

O expoziţie colectivă de fotografie, ce poartă titlul “Oameni şi Poveşti din Cotroceni”, va putea fi vizitată pe tot parcursul zilei, la fel şi cea de pictură a artistului Nicolae Comănescu, expusă la Galeria 26.

În plus, un târg cu obiecte lucrate manual va fi deschis până la ora 19.00, iar în jurul prânzului se vor desfăşura mai multe ateliere de creaţie pentru copii – pictură, explorare creativă, dar şi pentru adulţi – atelier motivaţional.

În aer liber, la orele prânzului, va avea loc un concert de muzică braziliană şi românească interbelică, cu Gabriela Costa & Alex Man, pentru ca seara să fie dedicată jazzului instrumental, interpretat de Alexandru Arcuş şi Adi Stoenescu.

Seara va fi încheiată cu proiecţia a două scurtmetraje documentare în aer liber – “Vibraţia”, de Germain Kanda, şi “Stremţ 89”, de Andra Puşcaş şi Dragoş Dulea.

Evenimentul Ziua cartierului Cotroceni, care se desfăşoară în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2015 şi face parte din proiectele selecţionate prin apelul public organizat de Filiala Bucureşti a Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), este organizat împreună cu Iniţiativa Comunitară InCotroceni – Oameni, idei, poveşti.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă