8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de turiști sunt blocați în Munții Bucegi din cauza viiturilor și...

Zeci de turiști sunt blocați în Munții Bucegi din cauza viiturilor și a ploii

Zeci de turiști constituiți în mai multe grupuri au rămas blocați miercuri după amiază pe trasee din masivul Bucegi din cauza viiturilor puternice și a ploii abundente, informează Agerpres.

Unii dintre turiști au dorit să coboare pe un traseu dificil, Jepii Mici, care traversează pârâul Jepi, iar în acea zonă au fost surprinși de viitură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Prahova, Leonard Dragomirescu, jandarmii montani au intervenit pentru recuperarea unui grup de 15 persoane, între care se aflau și șapte copii, care a plecat de la cabana Diham Militar spre cabana Gura Diham din Valea Cerbului, grupul rămânând blocat pe traseu din cauza unei viituri.

La acțiune au participat și salvamontiștii din Bușteni, a precizat șeful salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, jandarmii montani intervin pentru recuperarea altor două grupuri de turiști, unul format din nouă persoane, între care și un copil, blocat la Crucea Caraiman din cauza ploii torențiale, și un altul format din 20 de persoane, între care și copii, care au plecat de la Crucea Caraiman spre Bușteni. Cele 20 de persoane au rămas blocate între două viituri, urmând a fi recuperate de echipele de intervenție, a precizat Dragomirescu.

Totodată, salvamontiștii din Bușteni intervin pentru recuperarea unui grup de turiști străini surprins de ploaia torențială pe traseul Jepii Mici.

Gheorghe Haiduc a precizat că din grup fac parte cinci persoane, între care și copii, acestea fiind surprinse de o viitură între două traversări. Alte câteva zeci de turiști, care au fost surprinși de ploaia torențială în timp ce se aflau pe trasee din Bucegi, s-au adăpostit la Refugiul Salvamont aflat la Salvamont Bușteni situat la cota 2.260 metri, a mai declarat Haiduc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă