9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPR10 remedii de la bunica, extrem de eficiente şi astăzi

10 remedii de la bunica, extrem de eficiente şi astăzi

Înainte ca ibuprofenul şi paracetamolul să ajungă în farmacii, bunicile noastre foloseau remedii naturiste pentru a-şi îngriji pruncii. Iar uneori, remediile făcute acasă funcţionează mai bine decât medicamentele. De aceea, Terra Femina a selectat 10 reţete de casă, care funcţionează cu adevărat.

Ghimbirul reduce greaţa

Specialilştii de la Universitatea Exter, din Marea Britanie, susţin că ghimbirul este un excelent remediu împotriva greţurilor, mai ales a celor din primele luni de sarcină.

Pentru a consuma ghimbir proaspăt, dă rădăcina pe răzătoare şi presar-o peste mâncare ca pe un condiment. Mai poţi prepara o infuzie din două-trei felii subţiri de ghimbir.

Lămâia şi mierea de albine ameliorează durerile în gât

Este o metodă foarte cunoscută, care dă întotdeauna randament. Dacă eşti răcit uşor şi ai un început de durere în gât, amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu două linguri de miere de albine într-o cană cu apă caldă. Ambele ingrediente au proprietăţi antimicrobiene care, combinate cu apa caldă, îţi vor stimula sistemul imunitar.

Banda adezivă scoate negii

Mai multe studii au demonstrat că banda adezivă poate fi la fel de eficientă ca şi crioterapia. În plus, este o metodă mai ieftină şi mai puţin dureroasă de a scăpa de negi.

Decupează o bucăţică de bandă adezivă de mărimea negului şi acoperă-l cu ea timp de şase zile. Dacă banda cade între timp, pune alta. După cele şase zile, scoate banda, cufundă negul în apă caldă pentru zece minute, apoi freacă-l uşor cu o pilă fină. Repetă toate etapele, iar negul ar trebui să dispară în maxim două luni.

Magneziul reduce tulburările de somn

Dacă ţi-e greu să adormi seara sau ai insomnii, e posibil să te confrunţi cu o lipsă de magneziu. Un studiu publicat în Journal of Research demonstrează că suplimentele alimentare care conţin magneziu chiar sunt eficient şi ajută la reducerea insomniei, pentru că au proprietăţi anti-stres.

Consumă magneziul sub formă de capsule (o cură completă) sau alege alimentele bogate în magneziu (ciocolată, fructe uscate, sardine în ulei).

Redu febra cu un burete

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Family Medicine and Primary Care, dacă aplici pe frunte, gât şi în părţile mai fierbinţi ale corpului (subsori, vintre) , un burete sau o cârpă muiate în apă proaspătă, vei reuşi să reduci febra datorită apei care se evaporă.

Citeşte şi: Ştii să te speli corect pe mâini? OMS spune că nu

Menta vindecă migrenele

Acest remediu este cunoscut din străbuni. Menta este o alternativă naturală a aspirinei sau ibuprofenului. De fapt, are proprietăţi analgezice și anestezice. 

Pune două-patru picături de ulei esenţial de mentă pe tâmple şi ceafă şi masează circular, având grijă să nu dai prea aproape de ochi. Combinaţia dintre efectele pozitive ale masajului şi proprietăţile uleiului esenţial de mentă ar trebui să-ţi atenueze rapid durerea şi disconfortul.

Muşeţelul ameliorează anxietatea

Muşeţelul este una dintre cele mai vechi plante medicinale, nu are efecte secundare şi nu dă dependenţă. Numeroase studii au arătat că muşeţelul este mai ales un sedativ uşor, eficient în tratarea anxietăţii. Îl poţi consuma sub formă de infuzie, dar numai înainte de culcare.

Avocado tratează pielea uscată

Avocado este foarte bogat în acid folic şi are un conţinut ridicat de vitamine C, B6, A şi E. De aceea, este perfect pentru hrănirea pielii, ajutând-o  să-şi regăsească strălucirea şi luminozitatea. Fă o mască, amestecând pulpa de avocado cu o lingură de ulei de măsline. Când compoziţia este omogenă, aplic-o pe faţă timp de 20 de minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Anasonul stelat vindecă tulburările digestive

Anasonul stelat este foarte eficient în cazuri de balonare, râgâieli, flatulenţă şi dureri. Fructul stimulează digestia şi calmează spasmele intestinale. Trebuie consumat uscat sub formă de infuzie: lasă la infuzat o linguriţă de anason stelat uscat într-o cană cu apă fiartă. Filtrează infuzia înainte de a o consuma.

Argila verde vindecă muşcăturile de insecte

Argila verde calmează rapid mâncărimile cauzate de muşcăturile de insecte. Varsă o jumătate de lingură de pudră de argilă într-un vas şi adaugă puţină apă. Amestecă pentru a obţine o pastă omogenă, apoi aplic-o peste pişcătură. Las-o 15 minute să acționeze, apoi clăteşte cu apă curată.

 

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă