10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPR17 idei simple de încercat în 2017 pentru o viață mai sănătoasă

17 idei simple de încercat în 2017 pentru o viață mai sănătoasă

La început de an, odată cu realizarea listei de priorităţi pentru 2017, intenția de a avea un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat reprezintă un prim pas către un an mai bun, în care forma fizică se reflectă pozitiv în toate activitățile. Este de remarcat în ultimii ani înclinația din ce în ce mai pregnantă a românilor pentru un stil de viață sănătos.

O alimentație bazată pe ingrediente naturale necesare și o îngrijire a corpului cu produse naturiste sunt două componente esențiale pentru o viață sănătoasă, putând fi realizate prin schimbări simple în rutina zilnică, dar cu efect imediat. Iată o listă propusă de Vegis.ro cu 17 schimbări de adoptat în 2017 pentru a avea un organism mai sănătos și mai puternic, prin simpla înlocuire a produselor folosite frecvent cu produse naturiste, BIO și raw.

1.Folosiţi uleiuri cu grăsimi saturate. Înlocuiţi uleiul de floarea soarelui din comerț cu ulei de măsline extra-virgin sau ulei de cocos. Aceste două tipuri de ulei conțin grăsimi sănătoase și au beneficii importante asupra organismului.

2.Energizaţi-vă zilnic cu superalimente. Alegeţi superalimente 100% naturale,  bio, nemodificate genetic și neprocesate, cum sunt, de exemplu, pulberile ecologice Niavis.

3. Folosește produse apicole. Optaţi pentru un tratament de imunizare pe bază de produse apicole naturale și protejaţi-vă de virozele de sezon. 

4.Folosește condimente naturale. Renunțaţi la condimentele convenționale care conțin arome artificiale și înlocuiţi-le cu plante și mirodenii BIO, pentru a avea o alimentație 100% sănătoasă.

5.Consumaţi cereale integrale, 100% naturale. Înlocuiţi cerealele din comerț cu fulgi, musli și cereale integrale precum grâu, porumb, hrișcă, secară, ovăz, orz, pentru un organism energizat. Puteți adăuga lapte de ovăz cu cacao sau chiar lapte de cocos, pentru un plus de savoare.

6. Folosiţi uleiuri esențiale pentru aromoterapie. Puteţi să vă delectaţi simțurile cu diferite arome și miresme pentru a înlătura stările de oboseală, anxietate și depresie.

7.Consumaţi gustări cu îndulcitori naturali. Consumaţi gustări fără zahăr, îndulcite cu pastă de curmale sau indulcitori naturali. Vor fi la fel de gustoase!

8. Alegeţi detergenți BIO atât pentru rufe, cât și pentru uzul casnic. Vă vor surprinde plăcut detergenții pe bază de plante, fără adaos chimic, coloranți sau conservanți și totodată pielea va fi mulțumită,  deoarece nu va mai fi agresată de iritații.

9. Folosiţi produse cosmetice fără parabeni. Veţi găsi fond de ten, rimel, fard, pudră, ojă, soluții de curățare a feței și a machiajului și deodorante naturale, fără substanțe chimice care dăunează pielii.

10. Folosiţi produse de îngrijire și curățare pe bază de ingrediente naturale. Utilizeazaţi pentru curățarea și îngrijirea părului și a pielii, șampoane, săpunuri și geluri de duș pe bază de ingrediente naturale, deoarece acestea sunt delicate cu orice tip de piele.

11. Întăriţi organismul cu miere naturală. Încearcaţi, de exemplu, o cură de întărire a organismului cu miere de Manuka. Aceasta are proprietăți anibacteriene, ceea ce o califică pentru a fi folosită în scopuri medicale și este foarte benefică atât pentru infecții, cât și pentru fortifierea unui organism sănătos.

12.Consumaţi cafea verde sau cicoare. Înlocuiţi cafeaua din comerț cu o cafea verde sau cicoare, pentru a vă proteja organsimul.

13. Folosiţi pastă de dinți cu ingrediente naturale. Folosiţi pastă de dinți 100% naturală, cu argilă, propolis și alte plante benefice, fără substanțe chimice, pentru a evita problemele stomatologice.

14. Consumaţi doar sucuri din plante naturale. Înlocuiţi sucurile din comerț cu siropuri și sucuri din plante naturale, pentru a vă proteja organismul.

15. Alegeţi suplimente nutritive naturale. Alegeţi întotodeauna suplimente nutritive naturale, pe bază de plante medicinale, pentru a vă întări organismul sau a lupta împotriva unor afecțiuni.

16. Folosiţi măști cu ingrediente naturale pentru față sau păr. Creeaţi măști faciale acasă, din uleiuri vegetale 100% naturale, precum- ulei de cocos, ulei de macadamia, ulei de avocado, ulei de migdale dulci sau ulei de argan.

17.Alegeţi produse fără adaos chimic pentru îngrijirea pielii copiilor. Alegeţi pentru copil produse de îngrijire BIO, vegane și fără parabeni, pentru o piele sănătoasă și ferite de probleme dermatologice.

 

 

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă