17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăGDPR4 lucruri esențiale pe care orice prieten bun trebuie să le facă

4 lucruri esențiale pe care orice prieten bun trebuie să le facă

Cu toții avem prieteni buni și foarte buni sau doar cunoștințe cu care vorbim sau ne întâlnim din când în când. Iar cu toții știm cât de important este să ai pe cineva aproape, să îți fie alături atât la bine cât și la rău și pe care poți să te bazezi în orice situație.

"Meseria" de prieten nu este una tocmai ușoară, pentru că de multe ori apar situații sau ocazii când ne dezamăgim prietenii și de multe ori nici nu ne dăm seama de ce.

Sunt câteva lucruri esențiale de care trebuie sa ţii cont, pentru a fi un bun prieten, iar printre acestea se numără următoarele:

1. Găsește-ți mereu timp

Dacă prietenul tău are vreo problemă sau pur și simplu simte nevoia să vorbească cu tine, încearcă pe cât posibil să îți găsești timpul potrivit, dar fără să amâni pentru o altă ocazie, pentru că teoretic, mai târziu nu prea mai e valabil.

Dacă nu reușești să îți găsești timpul fizic de a te întâlni cu prietenul tău, atunci purtați conversația la telefon, dar explică-i motivul pentru care nu ai putut să te deplasezi.

2. Fii pozitiv

Chiar dacă nu ești mereu de acord cu opiniile prietenei tale, asta nu înseamnă că trebuie să pui totul într-o notă negativă. Când tu ai altă părere și crezi cu ardoare că tu ai dreptate, încearcă să formulezi în așa fel încât să prezinți situația pe un ton pozitiv.

În loc să spui “nu e bine”, apelează la "nu ar fi mai bine să?”; până la urmă, avem nevoie de prieteni care să fie alături de noi, și nu de oameni care să ne critice. Pentru asta există și părinții, nu-i așa?

3. Apelează la un alt prieten de-al tău atunci când tu nu ești disponibil

Dacă prietenul tău cel mai bun are o problemă și tu ești prins într-o situație din care nu ai cum să ieși, sau să spunem că ești plecat din țară, atunci apelează la un alt prieten de-al tău care să rezolve problema celui mai bun prieten al tău.

Dacă tu ai un cel mai bun prieten și încă unul pe lângă, teoretic cei doi ar trebui să se înțeleagă, pentru că te au pe tine în comun.

A apela la un alt prieten atunci când tu nu ești disponibil pentru cel mai bun, îl va face pe cel din urmă să te aprecieze mult mai mult.

4. Ascultă cu adevărat

Nu îți lua notițe și nu te concentra în rezolvarea anumitor situații atunci când îți vorbește prietenul sau prietena ta. Ascultă cu toată ființa ta tot ce are de spus și după poți începe să faci un plan de răspuns. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă