11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRPatru lucruri pe care nu le știm despre insomnie

Patru lucruri pe care nu le știm despre insomnie

Anxietatea, depresia, durerile de cap, astmul, atacul de cord, accidentul vascular cerebral pot fi semne ale insomniei, relatează Huffington Post.

Persoanele care prezintă măcar unul din aceste simptome ar trebui să știe câteva lucruri mai puţin cunoscute despre insomnie.

1. Sunt două tipuri de insomnie

Insomnia poate fi acută sau cronică. Insomnia acută apare ca urmare a evenimentelor cotidiene (o zi grea la serviciu, o ceartă) şi nu durează mai mult de o noapte, informează National Sleep Foundation. 

Insomnia cronică, în schimb, are în vedere somnul perturbat pe trei sau mai multe nopţi pe săptămână, pe o perioadă de cel puţin trei luni. Acest tip de insomnie afectează sănătatea, iar tratamentul poate dura mult timp.

2. Fiecare noapte poate fi diferită

Insomnia cronică diferă de la persoană la persoană. De aceea, este indicată stabilirea unui program fix de somn. Consumul de alcool înainte de culcare ajută corpul să se relaxeze, spun specialiștii.

3. Pastilele de dormit nu sunt singura soluţie

Experţii sunt de părere că pastilele de dormit ajută doar pe termen scurt şi nu sunt întotdeauna benefice pentru organism. Pe termen lung, aceştia recomandă CBT-I (terapia cognitiv comportamentală pentru insomnie), o terapie prin care se încearcă descoperirea cauzelor care provoacă insomnia.

Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă