15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăGDPR4 lucruri pe care ar trebui să le faci cu corpul pentru...

4 lucruri pe care ar trebui să le faci cu corpul pentru un creier mai bun

Știm cu toții că nu există o minte sănătoasă fără un corp sănătos, iar acest lucru este descris și în vechiul proverb latin "mens sana in corpore sano”, care înseamnă “minte sănătoasă în corp sănătos”.

Pe lângă alimentele pe care le avem în dieta noastră zilnică, există și alte lucruri pe care le putem face pentru a avea un creier mai bun, mai eficient și o activitate cerebrală mai performantă.

Postura corpului contează foarte mult în ceea ce privește modul în care funcționează creierul și tocmai de aceea, îți vom arăta care sunt cele 4 lucruri pe care poți să le faci cu corpul tău pentru a avea un creier mai bun, mai sănătos, mai productiv.

1. Zâmbind îți vei produce sentimente de bucurie și vei fi o persoană mai calmă. Fără niciun motiv anume, un zâmbet îți poate păcăli creierul și astfel te vei detensiona, simțindu-te mai puțin stresat și mult mai fericit.

2. Deschide-ți brațele pentru a te simți puternic. Luând anumite posturi îți poți autoinduce sentimentul de putere și îți vei păcăli creierul care va crede că situația este sub control. Acest lucru îți va oferi încredere în tine și vei fi mult mai dezinvolt în timpul unor întâlniri de afaceri sau în momentele în care vei avea de susținut un discurs.

3. Un pui de somn te va face mai deștept! O mică pauză ce constă în a dormi 20-40 de minute îți va ajuta creierul epuizat să își revină la capacitate maximă. Studiile arată că un pui de somn în timpul zilei va improspăta memoria și va duce la performanțe mai mari în ceea ce privește învățatul și întreaga activitate cerebrală.

4. Asumă-ți poziția Zen pentru a te calma. Postura Zen este arhicunoscută și se regăsește cel mai des la cursurile de yoga. Stând jos pe podea, cu picioarele încrucișate, creierul tău se va relaxa și va fi cuprins de un sentiment de liniște care te va face mult mai productiv.

Sursa: HuffingtonPost.com

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă