17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăGDPR5 lucruri pe care un antreprenor de succes le face înainte de...

5 lucruri pe care un antreprenor de succes le face înainte de culcare

Antreprenoriatul de succes presupune multă muncă şi efort dar în special presupune o organizare conştiincioasă şi lucruri bine plănuite. A-ţi conduce propria afacere înseamnă a fi mereu ocupat şi tocmai din acest motiv, trebuie să îţi coordonezi foarte bine timpul pentru a putea face faţă. Există câteva trucuri care ne pot facilita munca. Înainte să te pui seara în pat:

1. Programează-ţi ziua de mâine

Fă-ţi o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut a doua zi şi programează-ţi-le. Încearcă să prioritizezi ceea ce ai de făcut. Verifică-ţi agenda şi uită-te ce poţi rezolva pentru a avea o zi cât mai productivă. Nu te baza pe memorie! Chiar dacă ai memoria unui elefant, sunt lucruri care îţi pot scăpa.

2. Pregăteşte-ţi lucrurile

Indiferent că este vorba de geanta cu care mergi la sport, de hârtiile pe care le ai de dus într-o parte sau în alta, pregăteşte-ţi-le cu o seara înainte. Este mult mai comod să te trezeşti liniştit şi calm ştiind că totul este pregătit. Dacă te organizezi, vei evita presiunea timpului.

3. Închide-ţi telefonul

Somnul este un lucru esenţial pentru organism şi lipsa acestuia îţi poate afecta sănătatea. Încearcă să dormi opt ore pe noapte, pentru a te putea trezi odihnit. Înainte de culcare, închide-ţi telefonul, laptopul şi televizorul. Corpul nostru are nevoie de linişte în procesul de odihnă, nu de tot felul de factori perturbatori. Nimic nu este mai neproductiv, decât o zi în care te-ai trezit obosit şi irascibil.

4. Fă un rezumat al zilei

Pentru maximă eficienţă, ar fi bine să îţi scrii în agendă ce obiective ai îndeplinit pe ziua respectivă şi ce obiective ai pentru ziua de mâine. Astfel, îţi poţi monitoriza cu succes traseul profesional şi evoluţia firmei tale.

5. Citeşte

Cărţile sunt o lume fascinantă în care suntem invitaţi şi care ne stimulează imaginaţia şi creativitatea. De asemenea, cărţile nonfictive sunt experienţe împărtăşite de antreprenori sau diferiţi oameni de succes care îţi pot deschide noi perspective. Încearcă să citeşti o carte bună înainte să te culci.

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...
Ultima oră
Pe aceeași temă